Публичните изяви на президента Румен Радев сред протестиращите предизвикаха яростен

...
Публичните изяви на президента Румен Радев сред протестиращите предизвикаха яростен
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини президента, че се вдъхновява от диктатори

Публичните изяви на президента Румен Радев измежду протестиращите провокираха гневен отпор от страна на ГЕРБ. От ръководещата партия го упрекнаха в аспирации към президентска република, въодушевена от " диктатори ".

" За пореден  път президентът сподели, че за него е нежелана и непостижима задача да извършва конституционните си отговорности и да въплъщава единството на нацията. С вдигнат пестник, подбуди за бунт и обиди против законно определеното държавно управление на България той прикани за разформироване на Народното събрание ", разгласи шефът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в специфична декларация.

Тя упрекна президента, че неговите  " апели от площада и на разследван за закононарушения олигарх във Facebook съмнително съответстват ". " Вместо да зове за съблюдаване на законите, президентът поддържа противозаконни акции на гражданско неподчинене. Нещо повече – член на Стратегическия съвет на президента е арестуван за прекъсване на метрото в София. Подбудителството към закононарушения и нарушавания на публичния ред също е закононарушение, господин президент ", остро съобщи Дариткова.

Социалистите в пленарната зала отвърнаха на изказването с мощни викания „ Оставка! ”

Дариткова подкани Радев " да съобщи своите искания за въвеждане на президентска република ". " Под прикритието, че чува гласа на народа, той разрушава демокрацията като не съблюдава законите и конституцията и на процедура насочва апели за еднолично ръководство. Явно е въодушевен от разнообразни диктатори. Заставаме изрично против опитите за въвеждане на еднолична и безконтролна власт в България ", заключи тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР