Публичната реч на индийския министър-председател Нарендра Моди във Варанаси, свещено

...
Публичната реч на индийския министър-председател Нарендра Моди във Варанаси, свещено
Коментари Харесай

Моди използва домашен AI, за да достигне до хората

Публичната тирада на индийския министър-председател Нарендра Моди във Варанаси, свещено място за индусите в северния индийски щат Утар Прадеш, беше разтълкувана за първи път от инструмент на изкуствения разсъдък, основан в Индия .

Моди произнесе речта си на хинди, която беше преведена в действително време на тамилски език, говорен в южна Индия, което затвърди възприемането на технологиите на изкуствения разсъдък (ИИ) от страна на Ню Делхи. " Това е ново начало и се надявам, че ще ми бъде по-лесно да доближи до [хората] ", съобщи индийският водач, до момента в който се обръщаше към заседание на тамилци във Варанаси.

Премиерът също по този начин даде обещание да продължи да употребява инструмента за превод благодарение на ИИ и в бъдеще. Устният превод онлайн стана вероятен с помощта на " Bhashini " - основан на ИИ инструмент за превод на езици, основан, с цел да даде опция за вербален превод на индийски езици в действително време.

 Инструментът с изкуствен интелект е от изключително значение преди националните избори в Индия през идната година, когато Моди се приготвя да се включи в акцията за трети мандат като министър-председател.

Индия е известна със своето културно и езиково разнообразие - в нея има 22 публични езика, приети от конституцията, и няколкостотин езика, които се приказват в разнообразни елементи на страната.

Междувременно Ню Делхи изрази желанието си да употребява изкуствения разсъдък, с цел да придвижи самодейностите си за развиване в селските региони. Раджев Чандрасекхар, държавен министър за развиване на уменията и предприемачеството, неотдавна съобщи, че Индия няма да " демонизира " ИИ, а ще го употребява, с цел да извлече изгоди.

" Министър-председателят (Нарендра Моди) безусловно има вяра, че технологиите могат да трансформират живота на хората, да накарат държавните управления да дават повече, по-бързо и по-добре ", съобщи Чандрасекхар на Глобалната софтуерна среща на върха в Ню Делхи.

През идващите години той съобщи, че Индия възнамерява да употребява ИИ за по-нататъшен прогрес в опазването на здравето, селското стопанство, образованието и образованието, сигурността и приобщаването посредством превод. Въпреки това, защото потреблението на ИИ става все по-разпространено в най-многолюдната страна в света, се демонстрират и проблеми, свързани с неправилната му приложимост.

Миналия месец Ню Делхи предприе ограничения против " надълбоко подправеното " наличие (манипулативни и подправени изображения, генерирани от неестествен интелект), откакто незнайни злосторници смениха лицето на известна индийска актриса с това на инфлуенсър от Обединеното кралство, предизвиквайки митинг в цялата страна.
Самият министър-председател Моди съобщи, че може да е станал жертва на " deepfake ", като в същото време предизвести, че " терористите " могат да употребяват тези технологии.

" Глобалната сигурност ще бъде изправена пред огромна опасност, в случай че оръжия с изкуствен интелект доближат до терористични организации ", съобщи министър-председателят, представен от организация PTI, на срещата на върха " Глобално партньорство за изкуствен интелект " по-рано този месец. Индийският водач приказва и за нуждата от основаване на " световна рамка " за етично потребление на ИИ.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР