Публична тайна е, че отстранените министри не са министри на

...
Публична тайна е, че отстранените министри не са министри на
Коментари Харесай

Явор Божанков: Публична тайна е, че отстранените министри не са на Борисов, а на Пеевски


" Публична загадка е, че отстранените министри не са министри на Борисов, а министри на Пеевски. Борисов, в характерен за него жанр, взима оставки на хора към себе си. Но Борисов за следващ път унищожава хора към себе си поради личните си решения. Договорка сред Борисов и Пеевски е допустима единствено на равнище Борисов и тук той носи цялата отговорност. " Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков пред Българска национална телевизия.

По неговите думи към този момент сме виждали разиграван сюжета - уволнения на министри, само че по-късно всичко всичко продължава постарому. Според Божанков обаче този път Борисов няма да излезе изсъхнал от водата.

" Оставка не се даде, когато млад мъж беше безусловно смачкан от пердах зад колоните на Министерския съвет. Оставка не се взе, когато 700 млн. лева налози се оказваха изчезнали. Оставки има, чак в този момент - в опита Борисов да избави себе си, той е подготвен да се отхвърли и откаже от всички, в това число и от скритите си сътрудници ", счита националният представител от левицата.

Според Явор Божанков общото сред Гешев и Борисов е, че и двамата не имат вяра в разделянето на управляващите. По неговите думи Гешев това го е казвал в прав текст, а на Борисовмагистрати от Висш съдебен съвет му се регистрират с есемеси. " Никой не е не запомнил думите: " Ти си го избра ". Намесата на изпълнителната властв правосъдната е реалност и настояванията на хората са обективни ", сподели още социалистът.

Божанков счита, че прокуратурата от край време работи като политически състезател и въпреки основният прокурор да твърди, че няма недосегаеми, явно един кръг на най-високо ниво на властта остава тъкмо подобен, а всички отвън този кръг - критици на властта - биват грубо мачкани. " За мен, като правист, е доста притеснително, че български жители биват омаскарявани, мачкани и въргаляни в персоналната им преписка - преписка, която няма никаква връзка с наказателно произвеждане. Тук прокуратурата излиза отвън рамките на закона и преследва напълно разнообразни цели ", безапелационен е Явор Божанков.

Божанков разяснява и вота на съмнение на Българска социалистическа партия: " Вотът на съмнение е гласът на хората, изразен в Народното събрание. За нас това е поредна политика. Това е пети подред избор на съмнение, втори на тематика корупция. От първия избор насам, освен че свадите на понижават, а те лавинно се усилват. Наше обвързване като парламентарна съпротива е да внесем този избор ".

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР