Публичен разговор между двама френски лекари във връзка с коронавируса

...
Публичен разговор между двама френски лекари във връзка с коронавируса
Коментари Харесай

Африканците не сме ви опитни свинчета, ядосаха се Дрогба и Ето‘о

Публичен диалог сред двама френски лекари по отношение на ковид ядоса някогашните футболисти Дидие Дрогба и Самуел Ето‘о. Въпросните медици - Жан Пол Мира и Камил Лохт, обсъждаха битката с пандемията и възможното разработване на ваксина. В това влизат и проби на медикаменти върху хора от Черния континент. Двамата разясниха, че може би е редно заболяването да се изследва и в Африка, а не главно на другите континенти. „ Там всеобщо не носят маски, нямат медикаменти и отделения за реанимация. Така да вземем за пример учените употребяват локални проститутки, с цел да изследват дадени случаи в битката със СПИН. Какво мислиш? “, пита единият лекар, а другият му дава отговор с „ Да, прав си, обмисляме това “.

Това бързо се популяризира в обществените мрежи, което докара до остра реакция.

„ Шибаняци “, гласеше късият отговор на Ето‘о, след което някогашният голмайстор на Барселона влезе в спор с други консуматори, които го упрекнаха, че наскърбява лекарите.

Дрогба също не си замълча: „ Африка не е лаборатория, хората там не са опитни свинчета. Тези думи на докторите са отвратителни. “

Друг някогашен футболист на Челси – Демба Ба, също разяснява: „ Добре пристигнали в Западния свят, където белите имат себе си за толкоз висши същества, че расизмът се трансформира в нещо тривиално “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР