ptofit.bgРоботите все по-често се срещат из баровете на Южна Корея.

...
ptofit.bgРоботите все по-често се срещат из баровете на Южна Корея.
Коментари Харесай

Бармани-роботи превземат корейските нощни заведения

ptofit.bg

Роботите все по-често се срещат из питейните заведения на Южна Корея.

Някои от тях вършат коктейли по едно и също време от 25 бутилки, а други изрязват ледени топчета с съвършена форма за секунди, написа Reuters.

Роботизираните бармани " завладяват " нощните заведения ненапълно и поради новите ограничения за обществено разграничаване, наложени от държавното управление на азиатската страна.

С тях управляващите се пробват да предотвратят разпространяването на ковид.

Но като се изключи че оказват помощ в това отношение, роботите внасят и спомагателна модернистична визия в заведенията.

 

Двуметровият хуманоид Cabo, да вземем за пример, даже изяснява дейностите си, до момента в който нарязва ледените топчета за уискито на клиентите в Coffee Bar K в столицата Сеул.

" Видяхте ли това? Току-що се получи отлично ледено топче. Насладете се на едно студено уиски! ", споделя той.

Cabo дебютира зад бара още през 2017 година, само че в този момент притежателите на бара го употребяват и като рекламно лице.

" Обикновено това пространство е цялостно с хора, само че в този момент клиентите очевидно към момента се тормозят да посещават обществени места. Според мен те ще се усещат в по-голяма сигурност, в случай че ледът се реже и сервира от роботи, а не от хора ", споделя барманът Чой Уон У, който също работи в заведението.

В кафенето Bot Bot Bot, което също се намира в центъра на корейската столица, роботите могат да вършат мохито и най-различни други коктейли. Освен това те могат да поддържат непрекъснато качество на питиетата, за разлика от множеството хора.

Засега клиентите наподобяват удовлетворени, от обслужването на машините. Макар че някои от тях означават една тяхна основна уязвимост.

" Жалко е, че мовек не може да си поговори с бармана. Това е едно от хубавите неща, поради които човек посещава сходни места - с изключение на да изпие едно пиво, да си поговори с бармана и да показа проблемите си с него ", споделя 21-годишният студент Муун Сон Юн. 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забрав
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР