Птичият грип си е ветеринарен проблем. От него не боледуват

...
Птичият грип си е ветеринарен проблем. От него не боледуват
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев се ядоса на Николаев и Радева, а после хвърли бомба за взрив от коварна болест в български град от миналата седмица!

Птичият грип си е ветеринарен проблем. От него не боледуват хората, а птиците. Това съобщи в ефира на Нова тв проф. Тодор Кантарджиев. На въпрос на Виктор Николаев, дали може да е рисков за хората, в случай, че се изтеглят яйца от пазара, специалистът се изнерви:

" Хайде да не плашим хората. Изтеглят яйцата, не тъй като ще са инфектирани хора. Някои просто ще си купят яйца от магазина, ще ги счупят и ще ги дадат на животните си. Много евентуално да заразят животните си ", добави той.

" Съветвам всички хуманни лекари да си мълчат по въпроса за птичия грип. Това визира птиците, не хората. Това не касае човешкото здраве. Опасно е, в случай че част от генома на този грип, влезе в генома на човешкия грип, само че в този момент подобен няма ", сподели Кантарджиев.

Николаев и Аделина Радева взеха решение да го разпитат и за заплахата от салмонела.

" Ама доста способени въпроси задавате. От началото на предаването доста медицински се изразявате, все тъкмо ", съобщи Кантарджиев иронично по адрес на водещите и продължи: " Салмонелата си е лятна зараза, присъща за бита ни. Това, което би трябвало да се прави - всяка животинска храна през лятото, би трябвало да е добре термично обработена. Храна не би трябвало да остава отвън хладилника ", сподели той и удостовери за случаи на салмонела в няколко детски градини.

" Миналата седмица имаше гърмеж в един град. 12 души имат сифилис, няма да ви кажа кой е. Лошото е, че има бременни със сифилис. Лекарска загадка е кое е мястото ", добави той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР