Птичият грип навлиза в своя пик и продължава до средата

...
Птичият грип навлиза в своя пик и продължава до средата
Коментари Харесай

БАБХ: В момента има 22 огнища на птичи грип в страната

Птичият грип навлиза в своя пик и продължава доникъде на май, обясниха от Ръководството на БАБХ. В момента има регистрирани 22 огнища на птичи грип, измежду които 5 огромни ферми за кокошки и 4 ферми в задни дворове, а наранени са 993 000 птици, които към този момент са унищожени.
Ръководството на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) е провело към този момент среща с фермери от кокоши вид. От БАБХ са предложили във фермите, в които има повтаряемост на болестта, да бъде спряно зареждането до 1 юни 2019 година.

За бизнеса с патици заповедта наподобява най-рестриктивна и неприемлива. БАБХ има уговорена среща с представители на този бизнес за на следващия ден.

" Имаме повтаряемост във фермите. Тези обстоятелства ни карат да вземем ограничения, които не се възприемат елементарно от бизнеса ", съобщи на конференция шефът на Агенцията по сигурност на храните Дамян Илиев. Шефът на БАБХ не е сигурен, че всичките заповеди на органите в стопроцентова степен се извършват. Това води до разпространението на птичия грип ", посочи той. Илиев посочи нуждата от възбрана за населването на нови птици, както и развъждането им и продажбата на пазари и панаири. Това е било отхвърлено от фермерите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР