Птичите песни могат да подобрят настроението ни за повече от

...
Птичите песни могат да подобрят настроението ни за повече от
Коментари Харесай

Психолози разкриха какво подобрява настроението

Птичите песни могат да подобрят настроението ни за повече от четири часа, а наблюдаването на дърветата или небето - за още няколко часа, съгласно изследване, представено от в. "Дейли мирър ".

Сред методите да се почувстваме по-добре са също да галим котка, да четем книга, да носим новото си долни дрехи.

Ето и цялостния лист:

Пуснете си музика

От общо 4500 чиновници, взели участие в изследване, 59 % споделят, че когато слушат музика на работното място, се усещат по-добре, а 80 % - че по този метод покачват продуктивността си.

Най-популярните жанрове са поп, инди или шлагерите от музикалните ранглисти. Но на процедура едвам на 62 % от работните места звучи музика.

Погалете котка

Ако ви би трябвало мотивация за спорт, последвайте тези хора

"Научно потвърдено е, че мъркането оказва помощ да се понижи равнището на напрежението, намалява високото кръвно налягане и разсейва хората, страдащи от меланхолия ", изясни психологът Мег Арол от английската компания "Хелтспан ".

Тя добави, че даже гледането на клипове с котки носи същите изгоди, защото човек става по-позитивен и енергичността му се усилва.

Купете кафе на другар

"Изследване сподели, че щедростта се свързва с положително психологично здраве ", изясни Рейчъл Кели, създател на книгата "Разходка на слънце: 52 дребни стъпки към щастието ".

Най-нездравословните привички не са преяждането и пушенето

Правете извършения с другари

Това е най-хубавият метод да пожънете оптимални изгоди за психическото си здраве, съгласно изследване на Колежа по остеопатична медицина в Нова Англия.

Хората, взели участие в групови занимания по време на 12-седмична спортна стратегия, са били с по-ниски равнища на стрес, както и по-добри резултати във връзка с психическото, физическото и прочувственото си положение, в сравнение с които упражнявалите сами.

Пребоядисайте спалнята си

И небогати, и богати не намират щастието в парите

Цветовете в спалнята имат голямо влияние върху настроението и качеството на съня, изясни специалистът по съня Нийл Робинсън.

"Синьото е леден цвят, който носи възприятие на мира. Зеленото символизира природата и ни оказва помощ да се свържем с нейния свят, като има също успокояващо влияние, до момента в който бялото носи ведрина и чувство за космос ", сподели той.

Отделете си време за четене на книга, поучава Олга Леванкука, създател на управлението "Как да бъдеш лакомец " ( "How to be Selfish ").

"Избягвайте изданията за самопомощ и всичко, което ще ви накара да мислите, че би трябвало да се справяте по-добре в живота. Изберете занимателен разказ и потънете в него ", поучава тя.

Тайната на норвежкото благополучие

Носете новото си долни дрехи

"Престанете да пазите „ хубавото си долни дрехи “ за специфичен случай ", споделя писателят Анди Коуп.

Обличането на най-новото или най-хубавото долни дрехи ще окаже дълготраен резултат върху настроението и самочувствието ви.

Изберете йогурт с усет на ванилия

Хората, които ядат йогурт с усет на ванилия, са по-щастливи и положителни от тези, които избират плодов йогурт, съгласно проучване, оповестено в сп. "Фуд рисърч интернешънъл ".

6 неточности, които вършим, до момента в който сме млади

Учените мислят, че това може да е обвързвано с възприятието на комфорт, което асоциираме с ванилията и ни успокоява.

Добавете плодове

Резултатите от изследване измежду 12 хиляди души демонстрират, че колкото повече плодове и зеленчуци ядем, толкоз по-удовлетворени от живота сме.

Специалисти от университета на Уоруик, Англия, откриха, че в случай че човек, който съвсем не яде плодове и зеленчуци, стартира да употребява по осем дневно, смяната във връзка с удовлетвореността е еквивалентна на това незает да откри работа.

5 правилото на щастливия брак

Други препоръки за възстановяване на настроението са да напишем писмо, да се усмихнем на трима непознати по пътя си към работа, да покараме ски или сноуборд, да запалителен огън, да излезем измежду природата и да си вземем хранителни добавки.

За любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР