ПСВ Айндховен и Копенхаген завършиха наравно 4:4 в първи мач

...
ПСВ Айндховен и Копенхаген завършиха наравно 4:4 в първи мач
Коментари Харесай

ПСВ и Копенхаген със зрелищно шоу с осем гола

ПСВ Айндховен и Копенхаген приключиха наедно 4:4 в първи мач от осминафиналната фаза в Лигата на конференциите. Двубоят предложи хубав настъпателен футбол с доста голове, обрати и драма. В последна сметка победител не беше излъчен, а всичко ще се реши в реванша след седмица.

Атаките към двете порти стартираха с първия съдийски сигнал. В 6-ата минута гостите от Дания осъществиха първата си добра опция. Уилям Бьовинг изведе Исак Йоханесон, който от чиста позиция осъществя за 0:1.

Отговорът на нидерландците пристигна в 21-вата минута, когато Коди Гакпо засече центриране в наказателното поле и с глава от близо възвърне равенството.

Две минути по-късно Копенхаген още веднъж поведе. В ролята на голмайстор този път влезе Пеп Биел, който добре овладя в наказателното поел, излъга противник и приключи.

В 43-тата минута гостите усилиха преднината си до 3:1. Биел центрира от ъглов удар, а Лукас Лерагер скочи високо и вкара.

ПСВ обаче не се съобщи и не отстъпи нито крачка обратно. Само пет минути след началото на втората част домакините върнаха един гол. Рицу Доан се разписа с прекрасен удар. Десетина минути по-късно ПСВ получи правото да бие дузпа, само че ударът на Коди Гакпо от бялата точка беше отразен от Камил Грабара.

Осем минути по-късно Гакпо се реваншира, като вкара за 3:3. Копенхаген най-накрая се съвзе и откри сили да отвърне с попадение на собствен ред. Пеп Биел порази мрежата с удар от границата на пеналтерията.

Изглеждаше като че ли размяната на голове нямаше да свърши. Последен в мача се разписа Еран Захави в 85-ата минута. Той оформи крайния резултат 4:4, като в ролята на помощник влезе пропусналият дузпа Гакпо.

В различен мач от Лигата на конференциите, който се изигра по същото време, Олимпик Марсилия победи с 2:1 Базел и се приближи до четвъртфиналите.

Със същия резултат 2:1 познайникът на ЦСКА – Будьо/Глимт надделя АЗ Алкмаар. Определено норвежците могат да продължат фурора, който вършат в евротурнирите този сезон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР