ПСЖ не допусна изненада и победи с лекота Брест с

...
ПСЖ не допусна изненада и победи с лекота Брест с
Коментари Харесай

ПСЖ не допусна изненада и победи Брест с лекота

ПСЖ не позволи изненада и победи с лекост Брест с 2:0 на " Парк де Пренс " в мач от 21-ия кръг на Лига 1. Килиан Мбапе (32) и Тило Керер (53) вкараха головете за парижани, които играха без възстановяващия се след ковид Лионел Меси и контузения Неймар. Победата върна задатъка на ПСЖ от 11 точки пред втория Ница. Брест заема 13-ата позиция в класирането.
Снимка: БГНЕС  ПСЖ не позволи изненада и победи Брест с лекост (ВИДЕО)
Изненадващо гостите влязоха по-добре в мача и още в началните минути пропуснаха да поведат. В 9-ата минута Ирвин Кардона бе изтърван от отбраната на ПСЖ и се озова очи в очи с Донарума. Вратарят на домакините обаче резервира самообладание и мазета удара му по земя. При последвалия корнер още веднъж Кардона сложи на тестване Донарума, пращайки с глава топката под гредата, само че италианският пазач внимаваше и избави. Другият нападател на Брест - Франк Онора шутира от отдалеченост в опит да изненада Донарума в 19-ата минута. Топката обаче бе прекомерно лека и не затрудни вратаря на ПСЖ.
Снимка: БГНЕС  ПСЖ не позволи изненада и победи Брест с лекост (ВИДЕО)
Едва в 28-ата минута домакините проведоха отлична офанзива, която бе приключена от Килиан Мбапе, само че мощният му удар профуча около вратата. Секунди по-късно и Вайналдум стреля неопределено от добра позиция в наказателното поле.

Логичното се случи в 32-ата минута. Мбапе получи топката пред наказателното поле и изненадващо шутира през краката на Шардоне в близкия ъгъл за 1:0. Ударът изненада Марко Бизот и френският национал осъществя десетия си гол в Лига 1.

Малко след попадението Менити и Мбапе се сдърпаха след нарушаване на звездата на ПСЖ и реферът охлади пристрастеностите с жълти картони и за двамата.

 Втората част стартира с напън на домакините, които пропуснаха да удвоят резултата в 48-ата минута. Марко Верати насочи техничен удар от дребен ъгъл, само че топката се отклони в лявата греда.

Това се случи в 53-ата минута, когато Нуно Мендеш проби отляво и сервира топката на Тило Керер, който технично от въздуха направи 2:0.

Второто попадение успокои домакините, които започнаха да се забавляват на терена, а противникът им отпадаше физически с всяка минута. Вратарят на Брест Марко Бизот обаче имаше ден и избави удари на Икарди и Мбапе. Веднъж и Керер не съумя да уцели опразнената врата след пас на Верати. Три минути преди края ефектно осъществяване на Мбапе още веднъж не приключи гол след поредна блестяща интервенция на нидерландския пазач на гостите.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР