ПСЖ мина през ада, за да се класира на полуфиналите

...
ПСЖ мина през ада, за да се класира на полуфиналите
Коментари Харесай

Неочакван герой остави мечтата на ПСЖ жива! Парижани с шеметен обрат срещу Аталанта

ПСЖ мина през пъкъла, с цел да се класира на полуфиналите в Шампионската лига. Парижани губеха с 0:1 от Аталанта до 90-ата минута, само че стигнаха до трагичен поврат. В воин за " принцовете " се трансформира Ерик-Максим Чупо-Мотинг, който вкара победното попадение в 94-ата минута. Малко преди този момент камерунецът имаше ефективно присъединяване в гола на Маркиньос за 1:1.

Двубоят се организира на " Луш " в Лисабон. " Бергамаските " изиграха мощен мач, само че рухнаха в последните минути, което се оказа и решаващо.
 Аталанта - ПСЖ 1:2, гол на Чупо-Мотинг онлайн
Аталанта - ПСЖ 1:2, гол на Чупо-Мотинг

Сблъсъкът е в Лисабон

Аталанта стартира по-добре мача. Още в 3-ата минута Папу Гомес опита удар, който Навас избави.

Последва още по-чисто състояние пред другата врата. Неймар пое топката на центъра, надбяга защитниите на Аталанта и излезе очи в очи със Спортиело, само че реши да копва топката и я прати в навън.
 Снимка 491976
Източник:

В 11-ата минута Навас още веднъж трябваше да се намесва. Хатебур бе оставен непокрит на далечна греда и стреля с глава, само че костариканецът мазета.

В 19-ата минута французите с няколко паса сътвориха голова обстановка. Неймар обаче още веднъж взе неверното решение и опитът му за прострелно центриране приключи в навън.
 Снимка 491983
Източник:

" Бергамаските " откриха резултата в 27-ата минута. Сапата с много шанс откри оставения непокрит в наказателното поле Пашалич. Хърватинът с мощен удар в левия ъгъл не остави шансове на Навас.

Неймар можеше да изравни доста бързо, само че сантиметри го лишиха от гол. Бразилската звезди навърза няколко бранители и си освободи пространство за удар, само че не откри очертанията на вратата. Малко по-късно нападателят шутира от директен свободен удар, само че Спортиело нямаше проблеми и улови.
 Снимка 491981
Източник:

Неймар направи следващ пропуск в 42-ата минута. Тогава Хатебур сбърка и бразилецът се озова самичък отляво. Нападателят потърси близкия ъгъл, само че не откри очертанията на вратата.

Със старта на втората част ПСЖ опитва да притисне противника, само че " бергамаските " не отстъпваха в единоборствата и правеха всичко допустимо дейностите да се водят по-далеч от вратата им. В 58-ата минута Толой отклони топката към Джимсити, който пропусна да вкара втори гол за Аталанта.
 Снимка 491984
Източник:

След час игра Тухел пусна Мбапе на мястото на Сарабия. Гасперини отговори с стартирането в игра на Паломино на мястото на Джимсити.

В 74-ата минута Мбапе получи прекрасен пас отляво и опита удар от дребен ъгъл, само че Спортиело се оправи. Три минути по-късно Неймар преодоля трима съперникови бранители, само че шутира едва и вратарят на " бергамаските " улови топката.

В 86-ата минута Чупо-Мотинг стреля над вратата с глава след центриране на Дракслер.
 Снимка 491980
Източник:

Така се стигна до 90-ата минута, когато Чупо-Мотинг откри Неймар на втора греда. Бразилецът чукна към Маркиньос, който засече топката във вратата за 1:1.

Драмата стана цялостна в четвъртата минута на добавеното време. Тогава възпитаниците на Тухел проведоха страхотна контраофанзива. Неймар с ослепителен пас изведе Мбапе зад тила на Паломино, а нападателят откри Чупо-Мотинг, който от няколко метра вкара за 1:2.
 Снимка 491978
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР