ПСЖ и Барселона завършиха 1:1 на Парк де Пренс в

...
ПСЖ и Барселона завършиха 1:1 на Парк де Пренс в
Коментари Харесай

Барселона показа, че има сили за обрат срещу ПСЖ, но се скъса да пропуска

ПСЖ и Барселона приключиха 1:1 на " Парк де Пренс " в реванш от осминафиналите на Шампионската лига и по този начин френският първенец се класира напред с общ резултат 5:2 след триумфа си с 4:1 в първия дуел на „ Камп Ноу “. Въпреки че Барселона се хвърли в мача като тим, който няма какво да губи, ПСЖ сътвори първите две голови положения, само че Маркиньос и Идриса Гей стреляха неопределено с глава. Постепенно Барса взе самодейността в собствен ръце и сътвори няколко рискове за противниковата врата.

В 8-ата минута Усман Дембеле бе изведен зад отбраната на парижани, само че бе препънат от Лейвин Курзава. Лионел Меси имаше опция да извърши директния свободен удар. Позиция за обстрел бе добра, само че аржентинецът прати топката над напречната греда.

Пет минути по-късно Дембеле проби в наказателното поле на ПСЖ, само че стреля едва и не затрудни Кейлор Навас.

В 16-ата Килиан Мбапе имаше свободно пространство. Нападателят на Пари Сен Жермен проби и стреля от границата на наказателното поле, само че право в ръцете на Марк-Андре тер Стеген.

Малко по-късно Оскар Мингеса засече с глава центриране в наказателното поле. Получи се рикошет в тялото на бранител, само че топката излезе в ъглов удар.

В 18-ата минута Усман Дембеле още веднъж бе изведен на добра позиция. Французинът надбяга отбраната на ПСЖ и опитва диагонален удар по земя. Кейлор Навас обаче сподели превъзходен инстикт, плонжира и съумя да избави.

Неубедителните дейности на ПСЖ продължаваха, а Барселона атакуваше. В 23-ата минута Сержиньо Дест получи на дясното крило. Крайният защитник навлезе в наказателното поле и опита мощен шут от дребен ъгъл. Кейлор Навас съумя да закачи топката с върха на пръстите си, което се оказа задоволително, с цел да резервира вратата си. Топката се отби от напречната греда.

Минутка по-късно Усман Дембеле получи на скорост и навлезе в наказателното поле. Той опита паралелно подаване на голлинията, само че Меси се размина на косъм от топката и не съумя да засече.

В 27-ата минута Мауро Икарди бе потърсен с подаване в наказателното поле на Барса. Той бе настъпен несъзнателно от Клеман Ленгле и се строполи на тревата. Първоначално основният арбитър Антъни Тейлър даде знак играта да продължи, само че откакто прегледа обстановката посредством VAR отсъди 11-метров углавен удар, макар че нямаше предумисъл в дейностите на бранителя, а Икарди нямаше никакъв късмет да стигне до топката преди Тер Стеген. Зад топката застана Килиан Мбапе, който прати топката в мрежата за 1:0.

В 35-ата минута Усман Дембеле получи на чиста позиция, само че с десния си крайник стреля едва и не затрудни Навас. Две минути по-късно Барса изравни. Лионел Меси означи страховит гол и върна очакванията на каталунците. Капитанът на гостите получи свободно пространство и с мощен удар от отдалеченост заби топката в горния десен ъгъл на вратата.

Веднага след подновяването на играта от центъра Барса се втурна в нова офанзива. Сержиньо Дест бе потърсен в наказателното поле. Той бе изблъскан от Кейлор Навас, преди вратарят да улови топката. Антъни Тейлър не почете претенциите на Барселона за дузпа, а до интервенция на VAR не се стигна.

В 42-рата минута Дембеле проби отдясно и върна обратно към Серхио Бускетс, който стреля от границата на наказателното поле, само че Навас избави. Последва контраофанзива на ПСЖ. Мбапе се измъкна от отбраната на Барса, само че ударът му бе отразен от Тер Стеген.

В добавеното време на първата част Курзава изрита Антоан Гризман в наказателното поле и Антъни Тейлър уточни бялата точка. Лионел Меси извърши наказателния удар. Кейлор Навас хвана ъгъла и съумя с коляно да избави. Стражът извади шанс, тъй като топката се отби от напречната греда, само че не влезе във вратата му.

След почивката Барселона бързо взе контрола върху събитията на терена, само че нямаше физическите сили да играе на високото движение, както го правеше през първите 45 минути. ПСЖ много по-добре успяваше да изнася топката и да я задържа в свое притежание.

Час игра след началото Жорди Алба откри Меси в наказателното поле. Капитанът на каталунците обаче се забави, което разреши на отбраната на парижани да се оправи. Все отново аржентинецът стреля, само че топката бе блокирана.

В 69-ата минута Усман Дембеле центрира от ъглов удар. На близката греда бе Серхио Бускетс, който отклони с глава. Кейлор Навас показва превъзходен инстикт и направи следващото си основно избавяне от началото на мача.

Четвърт час преди приключването на постоянното време Франсиско Тринкао получи опция да стреля от границата на наказателното поле. На пътя на топката обаче застана Данило и не се наложи намесата на Кейлор Навас.

В 83-тата минута ПСЖ провежда добра контраофанзива Мауро Икарди получи в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, само че неопределено.

Две минути по-късно Барселона провежда офанзива на скорост, който приключи със мощен удар на Гризман от границата на наказателното поле, който не откри задачата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР