ПСЖ е готов да заобиколи правилника на УЕФА за финансов

...
ПСЖ е готов да заобиколи правилника на УЕФА за финансов
Коментари Харесай

ПСЖ заобикаля правилата на УЕФА, ако вземе Неймар

ПСЖ е подготвен да заобиколи правилника на УЕФА за финансов феърплей, с цел да притегли бразилската звезда Неймар от Барселона против 222 милиона евро, каквато сума е записана като освобождаваща уговорка в контракта му с каталунците, оповестява немският таблоид „ Билд “.

25-годишният нападател вкара два гола за Барса в контролата против Ювентус (2:1) в Ню Йорк и още веднъж сподели за какво парижани са подготвени да платят толкоз доста пари за него. Според „ Марка “ Неймар ще прибере и 100 милиона евро персонална награда при възможен трансфер. Бразилецът би получил шестгодишен договор и заплата от 30 милиона евро нето на сезон.

Всички упоменати суми обаче против правилника за финансов феърплей на УЕФА, съгласно който клубовете могат да харчат най-вече с 5 милиона евро повече от приходите си за предходните си три години. Само до 30 милиона евро могат да се изравняват посредством други вложители.

Според „ Билд “ проектът на ПСЖ е Неймар да подпише персонален спонсорски контракт с Oryx Qatar Sports Investments. Това е капиталов фонд от структурата на френския клуб. Парите публично ще са по сметките на Неймар, а сумата от 222 милиона евро, които би трябвало да получи Барселона, изобщо няма да се появят в балансите на ПСЖ. Адвокатите на клуба работят интензивно по съвършената формула, а италианският Марко Верати, който е мечтан от Барса, също може да бъде включен в възможната договорка. Любопитно е единствено дали всичко това ще мине пред УЕФА.

Що се отнася до финансовия феърплей, ПСЖ е под наблюдаване от УЕФА. Парижани трябваше да платят санкция от 20 милиона евро през 2014 година, когато имаха право да картотекират единствено 21 вместо 25 футболисти за Шампионската лига. Причина за глобата тогава бе контракт сред клуба и компанията Qatar Tourism Authority за над 200 милиона евро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР