Псилоцибиновите гъби, известни още като магически гъби, са ползвани от

...
Псилоцибиновите гъби, известни още като магически гъби, са ползвани от
Коментари Харесай

Silo Wellness, псилоцибин и за какво служи първият назален спрей от магически гъби

Псилоцибиновите гъби, известни още като " вълшебен гъби ", са употребени от човешкия тип от хилядолетия насам.

През последните години от ден на ден медицински институции организират задълбочени проучвания на резултатите им върху хората, а резултатите са повече от безапелационни.

При вярна доза и приложимост магическите гъби могат да оказват помощ при положения като меланхолия, паника, обсесивни-компулсивни разстройства, пост-травматични стресови разстройства и други.

Наскоро американската компания Silo Wellnes сътвори първия назален спрей, основан на псилоцибин - дейното вещество в гъбите.

Идеята е, че продуктът разрешава елементарно да дозираме и одобряваме веществото - посредством попиване през лигавицата в носа.

По този метод се заобикаля опцията от предозиране или изпитване на гадене, както се случва при някои хора, когато одобряват гъбите по натурален път.

От компанията разясняват, че едно впръскване се равнява на към 0.1 грама гъби - количество, известно като " микродоза ", при което халюцинациите изцяло отсъстват.

Микродозирането е един от методите за прилагане на веществото, при който цялостните му резултати не се усещат, само че се регистрира забележителна разлика в равнищата на креативност, депресивните признаци, паниката и обсесивните мисли.

Засега магическите гъби и спреят на Silo Wellness се смятат за противозаконни на доста места по света, само че в щатите Колорадо, Оукланд, Калифорния и в някои страни, измежду които са Ямайка и Холандия, използването им към този момент е декриминализирана.

Според СЕО-то на Silo Wellness - Майк Арнолд, както и съгласно възходящ брой учени, легализирането на псилоцибина най-малко в медицински и лечебен подтекст е неизбежно в близкото бъдеще. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР