Психолозите свързваме свръх потреблението с кризата на идентичността. Това едновременно

...
Психолозите свързваме свръх потреблението с кризата на идентичността. Това едновременно
Коментари Харесай

Психолог: Шопинг манията и създаването на онлайн връзки е една заливаща ни вълна

Психолозите свързваме свръх потреблението с рецесията на идентичността. Това по едно и също време да притежаваме някаква движимост, която ни прави индивидуалисти и в това време да ни прикрепя към някаква група, която също има сходни движимости, ни прави хора, търсещи непрекъснато повишение на това ползване, сподели в студиото на " Сутрешен блок " психологът Ина Антонова. Днес в дълго чаканият " Черен петък " и психологът приказва за резултата от пониженията.

Ина Антонова, психолог: Шопинг лечението е цялостна илюзия, тъй като щастието от закупуването на дадена движимост с концепцията да я притежаваме, в действителност е извънредно кратковременно.
Психологът разяснява и тематиката за банковата служителка, която изпращала откраднатите пари на мъж от Монтана, с който имала интернет връзка.
Ина Антонова, психолог: Това е следствие от някаква детска контузия най-вероятно. Невротичната ти потребност от обич е нещо, което експресира. Всеки има потребност да бъде утвърден, обичан и да получи отговор на личната си страст.
Няма по какъв начин да се предпазим от нищо, до момента в който имаме вяра на хората зад монитора, доста по-лесно е да се скрием зад един екран, безапелационен бе психологът.

Ина Антонова, психолог: Както шопинг манията, по този начин и манията по това да сътворяваме връзки онлайн, е една заливаща ни вълна поради тази осведомителна пелена, която имаме.
Мрежата не е място, на което можем да създадем другарства, а най-малкото пък и връзка, акцентира психологът.

Вижте повече във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР