Психолозите смятат, че поставянето граници кара детето да се чувства

...
Психолозите смятат, че поставянето граници кара детето да се чувства
Коментари Харесай

Родители, никога не забранявайте на децата си тези ДЕВЕТ неща

Психолозите считат, че слагането граници кара детето да се усеща доста предпазено и умерено. Въпреки това, някои избрани ограничавания могат да провокират противоположното, да създадат детето нестабилно и да забавят развиването му.

Затова в никакъв случай не забранявайте на детето си тези неща. Това ще бъде най-хубавият подарък за него.

1. Да задава въпроси
Детето пораства и учи за света, обикновено посредством задаване на въпроси. Може да ви е мъчно да отговаряте на всичките му въпроси, когато сте изморени, само че времето с децата освен оказва помощ за тяхното развиване, само че също по този начин основава мощна връзка сред вас, която ще остане, даже и когато порасне.

2. Да плаче
Малките деца са доста по-чувствителни от възрастните. Не им забранявайте да плачат, нито ги карайте да се усещат неловко поради сълзите си. По-добре е да разберете за какво плаче и да се откри метод да се оправи с това.

3. Да бъдат алчно
Вашето дете има право да има лични неща, като възрастните. Никога не го карай да се усещат неловко, тъй като желаят да имат повече.

4. Да му казвате " не "
Детето не е предмет, а член на фамилията. Когато му казвате " не " значи, че нарушавате неговите граници. Вместо това се пробвайте да постигнете съглашение или да му обясните за какво от време на време би трябвало да прави неща, които не обича.

5. Да бъде шумно
Не разваляйте детството на вашето дете. Оставете го да пее песни и да основава звук. Това е единственият интервал в живота му, когато то е свободно да го прави.

6. Да се ​​страхува
Малките деца могат да се опасяват от доктор или незнаен родственик, което е обикновено. Не го карайте да се усеща неловко от това, би трябвало да покажете, че сте до него и всичко ще бъде наред.

7. Да има секрети
Колкото по-големи стават децата, толкоз повече се нуждаят от автономия. Трябва да знаете какво се случва в живота им, само че се уверете, че не нарушавате персоналното му пространство. Доверието на детето е скъпо и е най-добре да не рискувате, четейки дневниците му или карайки го да споделя своите секрети с вас.

8. Да се ​​чувства ядосано
Детето има право да изпитва отрицателните усеща. Не забравяйте, че волята му към момента не е толкоз мощна и му е мъчно да управлява себе си. Детето не би трябвало просто да спре да показва възприятията си, в случай че мислим, че те са " неприятни ".

9. Да се ​​правят неточности
Никой не желае да прави неточности, а това е още по-лошо, когато възрастен ви смъмри за тях. Не е изненада, че по-късно детето в никакъв случай повече няма да желае да направи нещо единствено.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР