Психолозите са открили, че всяка четвърта покупка се извършва в

...
Психолозите са открили, че всяка четвърта покупка се извършва в
Коментари Харесай

3 въпроса срещу ненужните покупки

Психолозите са разкрили, че всяка четвърта покупка се прави в положение на стрес и по-късно носи доста отрицателни страсти.
Психолози от американската изследователска компания Thriving Wallet стигнаха до заключението, че всяка четвърта покупка се прави под въздействие на всекидневния стрес и в следствие човек съжалява за това. Експертите дадоха няколко съвета, които ще оказват помощ да спестите освен пари, само че и нерви – по този начин ще купувате единствено това, което в действителност ви е належащо или ще ви донесе наслада , съобщи БГНЕС.
Експертите сочат два доста най-ефективни метода, които ще ви разрешат да се отървете от ненужните разноски и угризенията на съвестта заради ненужни покупки. Един от тях условно е наименуван „ правилото на 72-та часа “. Всичко е доста просто - в случай че желаете да купите нещо, само че подозирате, че го вършиме, с цел да се избавите от напрежението - отложете покупката за 72 часа. Ако след три дни въпреки всичко още желаете въпросното нещо и осъзнавате, че можете да си го позволите, можете умерено да отидете до магазина.
Вторият метод се употребява от тези, които умеят да бъдат почтени със себе си. Трябва да си зададете три въпроса:
• Имам ли в действителност потребност от това?
• Ще се веселя ли да го получа?
• Мога ли да пребивавам без тази покупка?
Ако отговорите позитивно на първите два въпроса и негативно на последния, тогава можете да си купите нещото - това ще ви донесе наслада. А в случай че не – просто не си хвърляйте парите напразно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР