Психолозите са категорични, че първите три часа от деня са

...
Психолозите са категорични, че първите три часа от деня са
Коментари Харесай

Защо първите три часа от деня са най-важни?

Психолозите са безапелационни, че първите три часа от деня са най-важните за нашата работливост и нашето развиване.

Въпреки че множеството компании следват правилото на 8-часовия работен ден, доста от тях са почнали да ползват модела с понижен график на работа, защото той се свързва с по-висока продуктивност. Едни от най-развиващите се страни могат да го потвърдят – служащите в Люксембург работят по шест часа всеки ден и печелят повече пари, в сравнение с тези, които работят повече.

Ако приемете предизвикването да намалите часовете, които прекарвате зад бюрото в офиса и да увеличите продуктивността си, по какъв начин да го извършите? Психологът Рон Фридман счита, че тайната е да се употребяват пълноценно първите три часа от деня. “Обикновено имаме прозорец от три часа, в които в действителност би трябвало да съсредоточим силите си в нещо. Имаме потенциала да допринесем за сполучливо обмисляне, за нови хрумвания и речи ” , се показва в Harvard Business Review , като се подчертава върху това работната седмица да се понижи до 20 часа. Така че, в случай че можете да се възползвате да измененията първите си 3 часа от деня, ето какво би трябвало да извършите:

 work

Не си губете времето във Фейсбук
Опитайте се в идващите 90 дни, в първия час и половина от деня си да се фокусирате в предпочитаната си за момента задача. Съсредоточете се върху плана, по който работите и не си губете времето, проверявайки си електронната поща или обществените медии. Ако имате навика да забравяте, записвайте си на дребни бележки, с цел да се подсещате.

Яжте протеини
Доналд Профан, почетен професор по хранене и диететика на Университета в Илинойс, е безапелационен, че в случай че включите 30 грама постен протеин в утринното си хранене, той ще ви помогне да поддържате равнището на кръвната си захар в норма и по този метод ще спрете да отвличате вниманието си с мисли за храна.

Слушайте музика
Психологът Елизабет Хелмут Маргулис предлага да слушате един вид музика, с цел да подобрите фокуса. Изследванията демонстрират, че класическата музика е най-хубавият избор за възстановяване на мозъчната функционалност.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР