Психолози успяха да установят какви именно привички фактически програмират човек

...
Психолози успяха да установят какви именно привички фактически програмират човек
Коментари Харесай

Психолози посочиха 7 вредни привички, които обричат на бедност и рушат душевното здраве

Психолози съумяха да открият какви точно навици в действителност програмират човек към беднотия, сривайки душевното му здраве, като въздействат на физическото положение на мозъка.

Самосъжаление
Привичката да се самосъжаляват и непрекъснато да оплакват безсмислуния си живот е присъща единствено на тези, които няма какво да вършат. Ако тези хора посветят времето си на нещо потребно, то ще подобрят финансовото си положение. Склонните към самосъжаление се оплакват от всичко: фигура, приходи, обучение, жилище и даже времето на открито. Причините, които те си намират да мрънкат, че не им върви, са безчет. На всичкото от горната страна те непрекъснато и досадно се вършат на мъченици и хората стартират да ги отбягват, не поддържат връзка с тях, лимитират общуването си с тях, което бък им дава нов мотив за самобичуване. Така „ великомъчениците” се лишават сами от потребни или просто приятни връзки, които биха могли да разум оказват помощ с нова работа, при решение на персонални проблеми и така нататък

Защо не би трябвало да се носят фотоси на близки и другари в портмонето?

Икономии във всичко
Ако акциите и разпродажбите са основната цел на визитите в магазините, в случай че непрекъснато мислите за по-високите заплати на сътрудниците, в случай че не оставяте бакшиш на келнерите или даже не посещавате заведения, в случай че се отказвате да имате деца с оправданието, че не доближават пари – това са навици на бедността. И е доста мъчно да бъдат изкоренени. Желанието да се икономисва от всичко не е рационална спестовност, както си мислите, а неналичието на баланс сред приходите и разноските.

Кои са останалите 5 нездравословни навици, обричащи на беднотия, четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР