Психодерматологията слива дерматологията и психологията в едно, за да даде

...
Психодерматологията слива дерматологията и психологията в едно, за да даде
Коментари Харесай

Психодерматология – холистичният подход към кожата

Психодерматологията слива дерматологията и логиката на психиката в едно, с цел да даде един по-различен способ за реализиране на хубост.

Каквото и да се случва в мозъка, това сигурно дава отражение върху цялостното здраве на индивида. Връзката сред душeвността и здравето е нещо известно, ето за какво не е изненадващо, че се появява психодерматологията. И въпреки концепцията на взаимовръзка сред нашите мисли и здравето ни да е антична, през днешния ден от ден на ден хора се обръщат към нея.

Кожата отразява вътрешното здраве и душевното положение.
Какво тъкмо съставлява психодерматологията?
Психодерматологията е микродисциплина, която се концентрира върху връзката сред заболяванията на кожата и мозъка. Психодерматологията може да бъде разграничена на четири съществени клинични категории: кожни болести, които се утежняват от нашето прочувствено състояние; прочувствени разстройства, които се развиват в отговор на кожни заболявания; първоначални психологични разстройства без същинско кожно заболяване; и кожни сензорни разстройства, които могат или не могат да бъдат свързани с психиатрични проблеми.

 Добави изложение
Ползите на психодерматологията
Фокусирането върху концепцията за връзката сред мозъка и тялото е прелестен метод да подобрите освен типа на кожата си, само че и цялостното си благоденствие. Много по-добре е да се намерят аргументите за даден здравословен проблем, в сравнение с той да бъде единствено туширан с несъмнено лекарство. Според психодерматологията редица положения като акне, телесни дисморфични разстройства и трихотиломания изискват експертна грижа и на експерт по психологично здраве. Хормоните на напрежението са различен огромен фактор, който може да провокира появяването на акне, загуба на коса, понижена микроциркулация и разграждане на колагена.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР