Психиката на едно дете може да бъде трайно увредена много

...
Психиката на едно дете може да бъде трайно увредена много
Коментари Харесай

3 травми от детството, които влияят на живота ни

Психиката на едно дете може да бъде трайно повредена доста по-лесно, в сравнение с при по-възрастен човек. Когато детето е било засегнато вербално или физически, то подсъзнателно помни това и то му носи негативни страсти и тревога. Най-често травматичните положения при децата са в следствие от раздялата или кавгите в техните фамилии.
1. Детето стопира да се доверява на други хора
 Защо е добре децата да скучаят Защо е добре децата да скучаят
Живеем във време, в което децата получават толкоз доста тласъци от толкоз доста страни, че по някакъв метод сме привикнали те да са вин...
Тази контузия се появява вследствие на разлъка (развод) на родителите му. Тя се следи и когато фамилията му престане да му обръща задоволително внимание. Например, намират си гледачка, която да го гледа и да се грижи за него, неведнъж го оставят на баби и дядовци, не си играят задоволително с него, не излизат и не прекарват времето си дружно. Тогава самото дете стартира да изпитва разкаяние на съвестта, че надали не то е отговорно за това, че няма естествени родители. Така възпитано, детето стопира да се доверява на други хора, а когато порасне, то желае непрекъснато да упражнява надзор над живота на половинката си за да избегне вероятно изменничество или невярност.
2. Родителите ползват тежки санкции
Ако детето случи на родители, които го санкционират строго още от ранната му възраст, то това ще се запечата в мозъка му за дълго време. Когато такова дете порасне в санкции и ограничения, неговият темперамент е неустойчив и всеки стартира да злоупотребява с него. Към подобен човек хората към него постоянно са зле настроени, той е безконечната жертва, а другите са неприятните и властните.
3. Хиперобгрижване
 Как се трансформира животът ни след появяването на децата? Как се трансформира животът ни след появяването на децата?
Светът се прекатурва. Трябва да измененията всичко - проекта на деня, проектите за бъдещето, ежедневните привички. Пристигането на бебето е те...
Когато детето не може да взима независими решения, това е вследствие на прекомерното обгрижване на родителите или бабите и дядовците. Такова дете е привикнало различен да намира решения на проблемите му. Ако остане единствено, то се усеща безпомощно. Когато стане огромно, това дете мъчно построява връзка с някой различен, тъй като не знае по какъв начин да го реализира.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР