Психиатрите и криминалистите отчитат сериозен ръст в употребата на метамфетамини,

...
Психиатрите и криминалистите отчитат сериозен ръст в употребата на метамфетамини,
Коментари Харесай

Все повече посягат към дрогата кристали, която взел и Северин

Психиатрите и криминалистите регистрират сериозен растеж в използването на метамфетамини, известни още като кристали. В Русенския център за психологично здраве единствено през предходната седмица са признати осем души с нападателно държание, използвали най-малко два-три типа опиати, съобщи Българска национална телевизия.

Според лекари и служители на реда, повода е, че те са леснодостъпни и относително евтини. Точно подобен тип опиат - кристали, призна, че е взел пред съда Северин Красимиров, преди да убие водещата Виктория Маринова.

Доза метамфетамин кристали варира сред 15 и 25 лева, според кой я доставя. Това споделя юноша, чийто опит с опиатите е към този момент от 15 години.

Според специалистите кристалите водят до самонаранявания или експанзия против близките, както и до тежки психози.

" Психозите са с налудни хрумвания и с халюцинации, при което те стават още по-агресивни, още по-разрушителни, тъй като се опасяват от преживяванията, които имат ", сподели шефът на Център за психологично здраве доктор Теменужка Матева.

От началото на годината в Мъжкото поделение на Центъра за психологично здраве в Русе, където се одобряват тежки случаи, от 150 души на възраст до 35 години единствено двама не са били на метаамфетамини.

" След една еднократна или двукратна приложимост извънредно нападателно върху стената на кръвоносните съдове влияят тези кристали, може да се стигне до гангрена, до некроза на меките тъкани, даже до ампутация на крак ", сподели доктор Светослав Иванов - психиатър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР