Психиатричната експертиза на мъжа, който е обвинен в нападение на

...
Психиатричната експертиза на мъжа, който е обвинен в нападение на
Коментари Харесай

Нападателят във френската джамия има психични проблеми, но ще бъде съден

Психиатричната експертиза на мъжа, който е упрекнат в нахлуване на джамия в югозападния френски град Байон, стигна до извода, че той е с отчасти нарушаване на когнитивните качества, само че това не го освобождава от наказателна отговорност, съобщи Франс прес.

След заключението на психиатрите 84-годишният Клод Синке ще се яви пред натоварения с следствието съдия-следовател, заяви прокурорът Марк Марие. Той посочи, че националният антитерористичен отдел на прокуратурата не има намерение да поема делото, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разследването ще е по обвинявания в опит за ликвидиране, нанасяне на материални вреди и въоръжено принуждение, заяви прокурорът на Байон.

Вчера Марие заяви, че обвиненият споделил на разпита, че желал да опожари джамията на Байон, за " да отмъсти за разрушаването " на парижката катедрала Нотр Дам, за което той упреква мюсюлманите.

Синке стрелял по двама мюсюлмани на възраст над 70 години и ги ранил тежко. Той обаче твърди, че не е желал да убива никого и разузнал посещаемостта на джамията, с цел да може да я възпламени в миг, когато в нея има допустимо минимум хора. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР