Психиатърката, източила над половин милион лева от Здравната каса с

...
Психиатърката, източила над половин милион лева от Здравната каса с
Коментари Харесай

Психиатърката, източила от Здравната каса над половин милион, обжалва ареста си

Психиатърката, източила над половин милион лв. от Здравната каса с фиктивни медицински протоколи и предписания, апелира през днешния ден пред Окръжния съд в Пловдив наложената ѝ от Районния съд под тепетата мярка за неотклонение " задържане под стража ". 

49-годишната доктор Инна Бончева бе задържана преди седмица след профилирана взаимна интервенция на Икономическа полиция и ДАНС. От началото на 2017 година до 2018 година лекарката е създавала фиктивни диагнози и е издавала фиктивни документи, с които по-късно от аптеката са вземани скъпо струващи медикаменти за лекуване на параноидна шизофрения. Бончева употребила за това " мулета ", на които заплащала 10% от продажната цена на медикаментите, които пласирала на черно.

Изписвани са медикаментите  Ксеплиом, Тревикта и Зипадера. Всяка ампула от тях коствала сред 700 и 900 лв.. Трите медикаменти се дават на пациентите единствено, в случай че имат специфични протоколи, заверявани и разрешавани от НЗОК, като пациентите ги получават, откакто показват рецепта от лекаря си и рецептурна брошура. 

Медикаментите били изписвани на безусловно здрави хора, някои от които се намирали и в чужбина, а също и на пациенти с леки душевен увреждания, които другояче употребяват доста по-евтини медикаменти. Тези хора дори нямали визия, че " страдат " от параноидна шизофрения. 

След като се сдобивала със скъпите препарати, доктор Бончева ги продавала на половин цена на черния пазар, а 90% от припечеленото, влизало в джоба ѝ. При обиските от бюрото на психиатърката бил конфискуван и силиконов щемпел на Здравната каса в Пловдив.  -->

Срещу лекарката са повдигнати обвинявания за машинация в огромни размери и документно закононарушение. Законът планува за това от 1 до 8 години затвор и конфискация на една втора от имуществото ѝ. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР