Психиатър, адвокат, зъболекар, фармацевт и лекари, с различни специалности, имунолози

...
Психиатър, адвокат, зъболекар, фармацевт и лекари, с различни специалности, имунолози
Коментари Харесай

Новият Медицински съвет към МС дава съвети два пъти седмично

Психиатър, юрист, ортодонт, фармацевт и лекари, с разнообразни специалности, имунолози влизат в Медицинския съвет към Министерския съвет. Съветът, съгласно ръководителя му Коста Костов ще играе координираща роля и съветваща роля - те ще насочат рекомендации и то към министър-председателя.

Искаме да помогнем на хората да се почувстват по-сигурни и спокойни, сподели Костов в увери, че хората ще получават единствено достоверна здравна информация и истината . Над нас е надвиснала сериозна опасност, акцентира Костов. Затова било значимо до хората да постъпва достоверна информация. Затова и в съвета влиза публицист, който да помогне на съвета да има фейсбук профил. С ъветът ще дава две конференции седмици и ще изготви логаритъм по какъв начин да се работи при определяне на пациент с ковид.
 Лекарите и учителите получиха доверието на българите Обновена
Лекарите и учителите получиха доверието на българите

Хората всеобщо освен одобряват, само че и утвърждават ограничаващите ограничения на държавното управление

Още на първия брифинг доцент Мангъров изясни какъв брой значими са имунохроматографските проби, които демонстрират кой е изкарал вируса . Те са значими, с цел да се види какъв е имунният статус на нацията за ковид. Това у нас не се прави, посочи доцент Мангъров. У нас тестванията, които се вършат са за към този момент открита зараза. Амбицията му е да промени мнението на спешния щаб и да стартира диагностика с по този начин наречените бързи проби. Те са добър източник на информация за сероепидемилогичната конюнктура в страната.

На въпрос обаче дали ще предлагат с изключение на да се вършат повече и всеобщо бързи проби и от кое място биха се намерили пари за това, от новия Медицински съвет не дадоха отговор. Обяснението, което беше обещано, е, че съветът ще предложи на министър-председателя, а решенията не зависят от тях.

Едва ли има спад на заболеваемостта, сподели доцент Мангъров.

Няма и открито лекуване на ковид, стана ясно от съвета във връзка информацията, че болестта се лекува с хлорохин и хидроксихлорохин. Тези лекарства имат доста странични резултати. Не сме тук за опонираме, а да даваме нашето професионално мнение, разясни доцент Мангъров.
 202 позитивни проби за ковид, само че трендът не е надолу
202 позитивни проби за ковид, само че трендът не е надолу

Още лаборатории са подготвени да стартират работа по тестуване на ковид

Мерките, които се подхващат от страната за съответни, разяснява още той. Ние единствено ще съветваме , ще предлагаме, акцентира Коста Костов.

Сега е мъжко време, само че не е време за персонални борби, по този начин Костов не отговори на въпроса за персоналните си спорове с шефа на щаба военачалник Венцислав Мутафчийски.

Психиатърът лекар Цветеслава Гълъбова показа, че се усилват тревожните разстройства, паническите рецесии. Ще бъде направена рекомендация по какъв начин хората да се оправят със напрежението, както и ще се набележат ограничения за лекарите на предна линия, с цел да не се стигне до синдрома на професионалното прегаряне.

На брифинга участва и заместник-министърът на опазването на здравето лекар Бойко Пенков, който успокои, че има задоволително доста инфекциозни кревати и клиники в София и страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР