Пшениченото рафинирано брашно има доказани вредни влияния върху здравето, талията

...
Пшениченото рафинирано брашно има доказани вредни влияния върху здравето, талията
Коментари Харесай

Бадемовото брашно е много полезно

Пшениченото рафинирано брашно има потвърдени нездравословни въздействия върху здравето, талията и риска от някои хронични болести. Злоупотребата с него може да докара до куп неприятности, свързани със здравето. За благополучие съществуват някои потребни други възможности на брашното, които могат да ви донесат единствено здравословни изгоди.

Бадемовото брашно е едно от тях. То не съдържа глутен, приготвено е от 100% стрити бадемови ядки и е източник на редица потребни субстанции за организма.

Какво съдържа бадемовото брашно?

То е източник на огромно количество хранителни субстанции, в това число здравословни мазнини, фибри, протеини. Само в 125 грама бадемово брашно се съдържат 15% от нужните за деня протеини, както и 10% от фибрите. Това брашно доставя на организма витамин Е, желязо, рибофлавин, калций, калий, магнезий, потребни въглехидрати.

Кои са главните изгоди от бадемовото брашно?

Сърдечносъдово здраве

Съдържанието на мононенаситени мастни киселини в бадемовото брашно играе значима роля в контрола и предварителната защита на разнообразни сърдечносъдови болести, като висок холестерол, атеросклероза, инфаркти, инсулти, високо кръвно налягане.

Предпазва от рак

Наличието на антиоксиданти в брашното от тези ядки оказва помощ в предварителната защита на рака, защото те се борят със свободните радикали – една от аргументите за поява на туморни обединения и прибързано стареене на клетките в организма.

Бадемовото брашно е асистент в предотвратяването на рак на дебелото черво, стомаха, костите.

Дава доста сила

Като източник на потребни въглехидрати бадемовото брашно дава доста сила през целия ден. Захарите в него са комплицирани, което постанова бавната им абсорбация за разлика от тези в пшениченото брашно.

Помага в отслабването

Искате да отслабнете и не можете да си позволите тестени произведения? Напротив – можете, в случай че са приготвени от бадемово брашно. Богатството му на фибри оказва помощ в регулирането на тежестта, стимулирайки метаболитните процеси.

Здравословни заместители на нездравословните съставки в сладкарството

Предпазва от диабет

Като елиминирате простите захари от менюто си, отслабването е по-лесно. С бадемовото брашно не се постанова да лишавате тялото от нужните въглехидрати. С него просто го дарявате с потребни такива. Това се отразява благотворно върху риска от диабет, който доста спада. Сложните въглехидрати не провокират внезапни скокове в равнищата на кръвна захар и инсулин, което е главен фактор за развиване на диабет.

Подобрява храносмилането

Заради многото фибри в състава си бадемовото брашно способства за по-доброто придвижване на червата и по-бързото асимилиране на питателните субстанции. Помага също и при запек и диария.

За здрави кости

Важната за здравето на костите минерална композиция от желязо, магнезий, калций и калий е налице в бадемовото брашно. Ето за какво то е прелестно средство да заздравите костната система и да намалите риска от остеопороза.

Източник: Az-jenata

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР