PSA Group и Fiat Chrysler Automobiles обсъждат партньорство и общи

...
PSA Group и Fiat Chrysler Automobiles обсъждат партньорство и общи
Коментари Харесай

Производителите на Peugeot и Fiat искат да обединят сили в Европа

PSA Group и Fiat Chrysler Automobiles разискват партньорство и общи вложения в нови модели коли в Европа, написа Bloomberg, цитирайки свои източници.

Производителите от Франция и Италия водят предварителни диалози по обща платформа за нови коли, с цел да понижат разноските си за вложения в мощно конкурентния район. Очаква се публично известие от фирмите през идващите седмици.

По-рано този месец основният изпълнителен шеф на PSA Карлос Таварес съобщи, че компанията е подготвена да се възползва от редица благоприятни условия за напредък, в това число и придобивания и сливания. Интегрирането на марките Opel и Vauxhall, закупени от General Motors, завърши преди по-малко от години.

В същото време основният изпълнителен шеф на FCA Майк Менли уточни, че би приел съществено всяко предложение, което ще направи компанията по-силна, в това число обединение или придобиване.
 Защо има подобен интерес съперници да купят Fiat Chrysler?
Защо има подобен интерес съперници да купят Fiat Chrysler?

И кой може да я придобие

Възможното партньорство сред двете компании най-вероятно ще включва общи вложения в нови електрически автомобили, настояват източниците. Очаква се продажбите на коли на ток да се увеличи до 60 милиона годишно през 2040 от 2,2 милиона през 2019 година

" Нито един производител може да си разреши самичък големите вложения, с цел да създаде подобен вид умни, хибридни и свързани коли ", счита Карло Алберто Карневале Мафе, професор в Bocconi University в Милано. " Разговорите сред PSA и FCA, както и тези сред BMW и Daimler, са явен знак, че промишлеността би трябвало да откри нов метод и да се възползва от неизбежната кооперацията в създаването на технологии и съпътстващата инфраструктура ", споделя той.

В събота Таварес съобщи пред The Wall Street Journal, че към този момент PSA не води диалози за обединение.През февруари Peugeot и Fiat ускориха съдействието си при лекотоварните коли, като то към този момент ще включва и марките Opel и Vauxhall.
 Opel реализира
Opel реализира " историческа облага "

Компанията регистрира позитивен финансов резултат за цяла година за първи път от 1999 година

Обединяването на силите на автомобилните производители се движи с цялостна мощ освен в Европа, само че и по света. Индустрията е изправена пред съществена смяна, движена от електрическите автомобили и самостоятелните технологии. По-стриктните правила за излъчванията, наложени от Европейски Съюз, също карат фирмите да гледат оттатък моторите с вътрешно горене.

Пазарната капитализация на производителите се движи към равнища, които бихме очаквали при криза. В същото време богатите колоси от Силициевата котловина възнамеряват нахлуване на пазара, с цел да получат част от данните в бъдещите коли.

Ford Motor Co. и Volkswagen също работят за общо партньорство, което ще включват и товарни коли и самостоятелно шофиране. BMW и Daimler също работят дружно по няколко плана.
 Германската автомобилна промишленост е изправена пред съвършената стихия
Германската автомобилна промишленост е изправена пред съвършената стихия

Ако вярвате на техните лични думи, немската автомобилна промишленост крачи гордо и решително в бъдещето, само че това не е изцяло вярно
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР