Прясно назначеният почетен консул на Косово Пламен Копчев се яви

...
Прясно назначеният почетен консул на Косово Пламен Копчев се яви
Коментари Харесай

Дипломатът Пламен Копчев с шокиращи разкрития за убийството в Стария Несебър: Пихме доста, Принца без повод вадеше пистолета!

Прясно назначеният почетен консул на Косово Пламен Копчев се яви през днешния ден в Бургаския областен съд, където бе разпитан като очевидец на убийството на Никола Колев в Стария Несебър през април 2016 година Бившият необут на футболен клуб Несебър и притежател на няколко хотела е директен свидетел на гибелта на готвача, откакто преди този момент през целия ден е пил с предприемача Кирил Христов-Принца, упрекнат за тежкото закононарушение, написа " Флагман ".

В наличието на юрист от София, Копчев описа, че съдбовната неделя за него почнала напълно обикновено – с посещаване на черква. След това обаче последвал тур по заведенията и алкохолен маратон дружно с Принца.

Компанията първо отишла на ресторант „ Таляна”, където пили до към 18:00 ч. След това Копчев се прибрал в хотела си, само че към час по-късно му звъннал Христов, с цел да „ продължат” в неговото заведение „ Принц Кирил”. Двамата предприемачи се познавали от години, били съседи в София, а хотелите им в Несебър също се намирали един до различен.

„ Първо пихме узо, а по-късно – вино. Количества не мога да кажа, само че пихме много. Аз се опияних, мисля, че и Кирил. Помня, че без мотив вадеше револвер, до момента в който бяхме на масата. Оръжието стоеше на масата, като Кирил го донесе на смрачаване. Гръмна един или два пъти с револвера във въздуха. Не е стрелял по саксия, не съм видял такова нещо” , сподели 63-годишният предприемач.

След като правосъдният състав изгледа видеозапис от заведението във въпросната вечер, стана ясно, че Христов фактически е стрелял по саксия и то цели 4 пъти, до момента в който през това време в центъра на предпазения от ЮНЕСКО град се разхождат хора.

Около 21:00 ч. дипломатът решил, че му е време да се прибира и се обадил на водача си, с цел да пристигна да го вземе от ресторанта. Качили и Кольо в Аудито, с цел да го закарат.

„ Кольо седна на седалката зад мен. Колата се раздвижи и внезапно спря. В този миг водачът се развика, че нещо е станало с Кольо. Погледнах обратно и видях, че главата му е клюмнала. Помислих, че е инфаркт. Не съм чул изстрел поради мощната музика. Сложихме го на една маса и Кирил стартира да му бие леки плесници, с цел да го върне в естествена активност. Беше полутъмно. Не забелязах кръв. Ако бях, нямаше да настоявам, че е сърдечен удар. Изобщо не ми е идвало на акъла, че е стреляно! Никой не ме попита какво е станало до разпита в Районното управление” , посочи Копчев.


Почетният консул на Косово се яви с юрист от столицата

Много забавен бе разказът и на персоналния доктор на убития Соня Йовчева. 54-годишната жена също не съумява да види огнестрелната рана в гърба на жертвата и в началото също афишира, че повода за гибелта е инфаркт.

„ В заведението беше мрачно. Никола, който е наедрял човек, беше комплициран на една маса. Имаше записка от Спешната помощ, че е установена гибел. Прегледах деликатно тялото, по него нямаше следи от принуждение. С служителя на реда свалихме якето, само че не сме събличали тениската. Видях, че по нея има капки кръв и това ме тормози. Помислих, че до момента в който са го пренасяли, нещо се е одрал. Долу също имаше капка кръв. Вдигнахме му блузата до гърдите, само че нямаше даже драскотина” , съобщи доктор Йовчева.

Жената обаче се връща повторно на мястото на престъплението, откакто брачната половинка на Кольо – Стоянка вижда бликащата кръв, а един от синовете на убития вижда гилза по пода.

„ Едва при второто ми посещаване го обърнахме с служителите на реда и видях огнестрелната рана!
Първоначално въобще не допуснах, че става въпрос за насилствена гибел. Собствениците на ресторанта (б. а.-говори за Христов и Копчев) ми обясниха, че на Никола му е прилошало в колата и след това му правели сърдечен масаж. Направи ми усещане, че и двамата бяха много пияни и не излязоха нито един път от ресторанта, до момента в който бях там – от 23:30 до 04:40 ч.”
, сподели лекарката.

Тя добави, че при огледа забелязала разпръснати гилзи по пода на градината на „ Принц Кирил”.

„ Гилзите бяха безредно разпръснати по целия двор, бяха към десетина” , разгласи доктор Йовчева.

Делото продължава с пледоарии на страните. Очаква се по-късно през днешния ден правосъдният състав да излезе с присъда по случая!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР