Пряк потомък на легендарен зулуски цар тръгва на минитурне в

...
Пряк потомък на легендарен зулуски цар тръгва на минитурне в
Коментари Харесай

Потомък на зулуски цар тръгва на турне

Пряк потомък на именит зулуски цар потегля на минитурне в България. Сибусиле К`аба (Sibusile Xaba) идва в България за четири афро-джаз концерта по пътя на изгрева в The Bulgarian Sunrise Tour. По покана на радиофестивала " Аларма пънк джаз " на БНР и Stretch шаманът от Претория ще излезе на сцените в София (28 юни, петък, 21 ч., Гьоте-Институт), Пловдив (29 юни, събота, 22 ч., " Петното на Роршах " ), Бургас (30 юни, неделя, 22 ч., Barbossa) и Варна (1 юли, понеделник, 19 ч., Studio 21).

Сибусиле К`аба е от провинция КваЗулу-Натал в ЮАР. Медии от родината му до Англия и Финландия обръщат много внимание на музиката му, за която обичаният етикет " афро " е извънредно непълен. Тази магия звучи като джаз, тъй като е свободна и освобождаваща. Звучи като госпъл, тъй като се пее със звуците на първите песни. Звучи като соул, тъй като е откровена. Може би даже е фолк или блус. А познавачите разпознават в нея класическите африкански жанрове масканди и маломбо. Пробуждане, зареждане, примирение, ентусиазъм, добрина и обич - това са полезностите на К`аба, които влияят на всеки, докоснал се до изкуството му.

На българските подиуми гласът и китарата на южноафриканската звезда ще бъдат подкрепяни от бек вокалите, хармониката и перкусиите на неговия нравствен брат Нафтали (Naftali).

Билети за концертите в София и Пловдив се продават в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна.

https://epaygo.bg/5423331379

https://epaygo.bg/6736162683
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР