Прозяването спомага за отпускането на слънчевия сплит и гръдния кош.

...
Прозяването спомага за отпускането на слънчевия сплит и гръдния кош.
Коментари Харесай

Протягане и прозявка - интересни факти

Прозяването спомага за отпущането на слънчевия сплит и гръдния панер. Прозявката засилва клетките на мозъка и през идващите няколко часа след прозявката ще можете да работите доста по-ефективно. Любопитен факт е, че хората стартират да се прозяват още преди да се родят – в майчината вътрешност.

Досега към момента не са изяснени аргументите, които карат човек да се прозява. Според една от хипотезите това се прави, с цел да получи организмът внезапен приток на О2.

Въпреки публикуваното мнение, че човек се прозява, когато му се спи, в действителност прозявката спомага за освежаване и разсънва организма.

 Прозяване

Прозявката е заразителна – задоволително е един човек да стартира да се прозява, и близките един след различен стартират да вършат същото. Само децата не се прозяват, в случай че към тях се прозяват възрастни.

Прозяването може да възникне непринудено, в случай че човек е ангажиран с монотонна работа или слуша нещо скучно. Прозявката спомага за тонизиране на организма.

 Събуждане

Прозявката постоянно се случва и при раздразнителност – тогава тя служи за превъзмогване на напрежението и за активизиране на организма. Прозявката подтиква работата на мозъка. Не се предлага да се сдържате, в случай че желаете да се прозявате.

Протягането спомага на организма да излезе от положението на сън и да се зареди с сила за деня. Протягането задейства центровете на наслаждение и човек изпитва прелестно възприятие, откакто се протегне.

След като се разсъните, без да го осъзнавате, ви се желае да се протегнете като котка – направете го и ще се почувствате по-добре. Протягането спомага на организма да премине в режим на бодърстване, без това да се отразява стресово на тялото.

Протягането оказва помощ на организма да се разсъни последователно, и тогава събуждането не става внезапно. При внезапно пробуждане човек през целия ден е без въодушевление без забележима причина.

При протягането се усъвършенства кръвообращението, усъвършенства се и работата на мозъка. Протягането защищава организма от стрес. Протягането понижава риска от сърдечно-съдови болести и балансира кръвното налягане.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР