Прозвището си Родопската Мона Лиза“ 21-годишната красавица получава от фотографи

...
Прозвището си Родопската Мона Лиза“ 21-годишната красавица получава от фотографи
Коментари Харесай

Аника е родопската Мона Лиза

Прозвището си „ Родопската Мона Лиза “ 21-годишната хубавица получава от фотографи и художници, които запечатват младото момиче в носия на редица фолклорни мероприятия, научи HotArena.

Заедно със сестра си Каролина печелят съвсем всички състезания за достоверна национална носия в България. Според художници и фотографи Аника има същата загадъчна усмивка и магнетичен взор като Мона Лиза.

Няма по какъв начин да не ме ласкае сравнението с Мона Лиза. Наричат ни още " Бисерите на Родопа " и " Мънистата на Родопа ". Със сестра ми и брат ми сме взели участие общо в три състезанието за достоверни носии. Първият бе в Регионален исторически музей " Стою Шишков " в Смолян в ревю-спектакъл " Магията на обичайна родопска носия " през 2016 година Тогава невестинската носия от с. Старцево, както и работната, показани от мен, завоюваха първо място.

 

След това на състезанието за достоверни носии на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна още веднъж завоювах първо място за достоверна женска носия. И третото ни и най-скорошно присъединяване беше на Националния събор на Рожен “, споделя пред „ България Днес “ Аника.

Тя е родом от смолянското село Старцево. Студентка е в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", където учи българска и британска лингвистика. Тази есен ще бъде в трети курс.

Закърмени сме с обич към родното и фолклора цялото семейство. Играя национални танци, а брат ми Роман пее доста хубаво. С него и сестра ми Каролина сме дружно на разнообразни събори и обичаме да демонстрираме хубостта и достоверността на носиите. Всички в нашето семейство са с такива. Важни са изражението, усмивката, държанието и гордостта, с която се движиш и носиш тези същински антики ", споделя още Аника.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР