Прозрачността и възможността за сделки в реално време дават основание

...
Прозрачността и възможността за сделки в реално време дават основание
Коментари Харесай

Блокчейн ще увеличи световната търговия с 1 трлн. долара

Прозрачността и опцията за покупко-продажби в действително време дават съображение да се счита, че занапред технологията ще показва своя същински капацитет

Очакват се фундаментални промени във финансите, заради многочислените начинания за блокчейн, които могат доста да подобрят ефикасността на транзакциите

Технологията блокчейн ще разреши да се усили размерът на търговията в международен мащаб с 1 трилион $ до 2028 година, сочи взаимно изследване на Световния стопански конгрес (WEF) и интернационалната консултантска компания Bain & Company.

Въпреки фокуса върху нововъведенията в последните години, пазарът на принадлежности за финансиране на комерсиалните интервенции към момента разчита на остарели технологии. Очакват се обаче фундаментални промени, заради многочислените начинания за блокчейн, които могат доста да подобрят ефикасността на транзакциите.

„ Разпределеният указател и други софтуерни нововъведения дават обещание пробиви в региона на комерсиалното финансиране и веригите за доставки, като понижават разноските и опростяват работата “, се споделя в отчета. Авторите на изследването стигат до извода, че блокчейн ще помогне за затваряне на настоящ търговски недостиг от 1,5 трлн. $.

Прогнозата сочи, че с помощта на потреблението на блокчейн, размерът на интернационалната търговия ще се усили с към 30% или 1,1 трилиона $ в идващите 10 години. Новите технологии ще обиден също държавните организации, даже такива огромни обединявания като Европейския съюз.

Блокчейн е система за организация на бази данни. Тя се употребява сега като вместилище на информация за интервенциите с криптовалути (биткойн, етерием) и може да бъде приложена в банковото дело: криптотехнологията разрешава да се понижи времето за огромни транзакции. Но блокчейн има капацитет освен във финансовите транзакции и освен в криптовалутите.
още по тематиката
Наскоро IBM и логистичната компания Maersk сътвориха взаимно дружество, което ще развие първата в света блокчейн платформа за транспорт на товари. Технологията ще разреши потребление на цифрови вериги за доставка и ще наблюдава придвижването на артикули по целия свят в действително време.

Повечето анализаторски организации се съгласни, че бъдещето на електронна търговия е обвързвано с блокчейн. Според прогнозите, оповестени от IBM, до края на 2020 година към две трети от банковите интервенции ще бъдат осъществявани посредством тази технология.

Банковият бранш не е единствената сфера, която ще може изцяло да се възползва от всички преимущества на блокчейн, защото главните правила на неговото действие са използвани в съвсем всяка друга област. Според специалисти, прозрачността на блокчейн, както и опцията за покупко-продажби в действително време дават съображение да се счита, че занапред технологията ще показва своя същински капацитет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР