Прозрачните OLED панели вече се използват в някои специфични приложения(снимка:

...
Коментари Харесай

Прозрачни OLED телевизори се чакат не по-рано от 2024 г.


Прозрачните OLED панели към този момент се употребяват в някои характерни приложения
(снимка: LG Display)

Едно от новаторските посоки, по които работи корейската софтуерна компания LG Electronics, са транспарантните тв приемници. Подобни екрани към този момент намират приложение в характерни ниши. Но въпросът, който вълнува всеобщата аудитория, е по кое време на пазара ще се появят потребителски тв приемници с транспарантни панели.

Позовавайки се на лични източници, южнокорейското издание The Elec твърди, че потребителски OLED тв приемници с транспарантни екрани ще излязат на всеобщия пазар през 2024 година или даже по-късно. Имаше упования, че сходни екрани ще се появят още през 2022 година, само че съгласно източниците, транспарантните ОLED тв приемници няма да влязат в магазините и през 2023 година

Една от евентуалните аргументи да не ги забележим скоро на всеобщия пазар е спадът в търсенето на потребителска електроника на фона на световната икономическа рецесия. Изглежда рисковано при такива условия да се пускат революционно нови артикули.

По-рано тази година LG Display загатна за премиера на 55-инчов транспарантен OLED тв приемник през 2023 година За задачата LG Electronics трябваше да стартира разработка на тв приемника през втората половина на тази година, само че в последна сметка това не се случи.
още по темата
И други производители имат упоритости към този пазар. Китаската компания Xiaomi показва транспарантен OLED тв приемник Mi Lux през 2020 година, употребявайки панели от LG Display. Но търсенето на модела беше доста едва.

LG Electronics деликатно обмисля дизайна на транспарантните панели, защото това е необикновена идея за модерния интериор. Компанията към този момент предлага решения с транспарантни OLED екрани, да вземем за пример като осведомителни екрани. Те се продават от подразделението Business Solutions Company, което работи в B2B сегмента.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР