Прозрачна морска краставица Морската краставица се движи бавно, предимно по

...
Прозрачна морска краставица Морската краставица се движи бавно, предимно по
Коментари Харесай

Невероятни прозрачни животни

Прозрачна морска краставица

Морската краставица се движи постепенно, най-вече по дъното и произлиза от антични създания, които са еволюирали, с цел да оцелеят милиони години. Прозрачните морски краставици имат преимущество, тъй като остават незабелязани за хищниците. Видът е открит в северната част на Мексиканския залив, на 2.5км под повърхността.

Прозрачна пеперуда

Пеперудите от типа Greta Oto постоянно са наричани прозрачнокрили или стъклокрили. За разлика от останалите типове пеперуди и молци, при тях липсва оцветяване на част от крилете. Ако изтъркате крилете на елементарна пеперуда, резултатът доста ще наподобява на пеперудата Greta Oto.
Стъклокрилите пеперуди могат да се открият от Мексико до Панама и имат обсег на крилете сред 5.6 и 6.1см.

Прозрачна златна рибка

През 2009г. учени от университета Мие в Япония съумяват да основат транспарантна златна рибка. Рибката е с транспарантна кожа, през която се виждат множеството от вътрешните й органи. Очаква се рибката да живее до 20 години и да порасне до 25см. на дължина.

Прозрачен пещерен омар

Пещерите са едни от най-тъмните места на планетата – даже най-сложните уреди не съумяват да засекат даже един фотон светлина в най-дълбоките пещери. При тези условия риби, паяци, инсекти и раци са еволюирали в „ троглобионти “- животни, характерно приспособили се да живеят в мрак и не могат да оцелеят отвън пещерните екосистеми. Така на тях не им е нужно оцветяване на кожата или очите.
Открити са 39 типа пещерни омари в Северна Америка. Те варират от бели албиноси до съвсем изцяло транспарантни.

Прозрачна сепия

Стъклените сепии са към 60 типа и наподобяват на ръчно направени шишета. С изключение на черния им дроб, те са изцяло транспарантни и варират разнообразни на величина и форми. Гигантската транспарантна сепия доближава до 3 метра дължина.

Прозрачна медуза

Медузите се откриват във всички океани и в случай че учените са прави, броят им пораства заради световното стопляне. Те нормално са частично транспарантни и едвам се виждат във водата. Като множеството дълбоководни животни, избрани типове транспарантни медузи употребява биолуминесцентна светлина, с цел да притеглят плячката си.

Прозрачна камбала

Много морски животни са транспарантни в началния си стадии на развиване, като по този начин се крият от хищниците. Младите камбали са плоски и транспарантни, което им разрешава да се сливат с песъчливото морско дъно и по този начин остават незабелязани.

Прозрачна жаба

В края на 2007г. учени от Института по земноводна биология в университета в Хирошима сполучливо основават транспарантни жаби. Според професор Масаюки Сумида „ Прозрачните жаби ще са потребни като лабораторни животни, тъй като при тях е по-лесно и по-евтино да се следи развиването и напредъка на рака, развиването на вътрешните органи и резултата от разнообразни химични препарати върху тях. “

Морска пеперуда

Малкият морски червей, прочут като морска пеперуда варира в най-различни форми. Видът от море Уедъл в Антарктика има формата на сърце.

Морска крава
Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР