Проявява се при свързване или откачане на USB Type-C устройстваГрешка

...
Проявява се при свързване или откачане на USB Type-C устройстваГрешка
Коментари Харесай

Бъг в Windows 10 пречи на компютъра да „заспи”

Проявява се при свързване или откачане на USB Type-C устройства

Грешка в софтуерната реализация на USB Type-C врата може да затрудни заспиването на Windows 10 компютъра (снимка: CCO Public Domain)

Windows 10 версия 1809 съдържа неточност, която води до неведнъж закъснение на процеса на изключване или заспиване на компютъра, когато към него се свърз ва или отстранява USB Type-C зарядно или друго устройство.

В портала си за поддръжка Microsoft признава за съществуването на бъг в операционната система, който попречва осъществяването на процедурите за изключване или заспиване – процесът може да отнеме доста повече време, в сравнение с нормално.

Проблемът може да възникне във версия 1809 (от октомври 2018 г.) на Windows 10, при свързване или унищожаване на устройства с USB Type-C интерфейс, включително докинг станции и зарядни устройства, по време на процеса на изключване/заспиване на системата.

Грешката е в софтуерната реализация на интерфейса USCI (USB Type-C Connector System Interface). В резултат на нея, операционната система не може да приключи работата си, до момента в който систематичното събитие на присъединение или откачане на устройството през USB Type-C порт не бъде вярно обработено, което може да изисква до минута в допълнение време.

Това е много огромно закъснение, като се има поради, че актуалните компютри с полупроводникови дискове (SSD) могат да преминат в режим на хибернация или да заспиват единствено за няколко секунди.
още по тематиката
Според специалисти на Microsoft, описаната неточност няма никакво въздействие върху работата на оборудването, обвързвано към компютъра посредством USB Type-C, или към самите портове.

Единственото нещо, което притежателите на компютри с USB Type-C и Windows 10 „ на борда ” могат да създадат сега, е да следват практиката на свързване или откачане на външни устройства преди или след прехода на компютъра в латентен режим или изключване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР