Проявата се организира от Туристическо дружество Бонония“ съвместно с Община

...
Проявата се организира от Туристическо дружество Бонония“ съвместно с Община
Коментари Харесай

С воден празник във Видин бе отбелязан Денят на река Дунав

Проявата се провежда от Туристическо сдружение „ Бонония “ взаимно с Община Видин. Целта на извършените интензивности бе да се покажат опциите за пълноценно потребление на Дунав за отдих, спорт и туризъм, както и да се подсети, че реката е скъпо благосъстояние, което всички дружно би трябвало да опазим.

Затова и празникът стартира с екоакция за разчистване на брега на реката в региона на средновековната цитадела „ Баба Вида “. В следобедните часове се организира воден слалом на тихи води. Спазена беше и традицията на този ден да се провежда Парад на плавателни съдове. В разнообразните събития се включиха както членове на водния клуб при Туристическото сдружение, по този начин и представители на видински гребни клубове. Всички, които станаха част от празника, имаха опция да хапнат рибена супа и рибни деликатеси, приготвени от възпитаници от Професионална гимназия по туризъм „ Михалаки Георгиев “.
 Summer Vibes Festival във Видин мина с необикновен триумф Summer Vibes Festival във Видин мина с необикновен триумф
Вторият ден на младежкия фестивал също донесе доста хубави страсти и незабравими мемоари на всички, които станаха част от това запаметяващо...

Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков поздрави Николай Цветков и доктор Борислав Милчев от Търговско дружество „ Бонония “ за положените старания Денят на Дунав да бъде маркиран по подобен отговарящ метод. Д-р Ценков прегледа фотоизложбата, подредена от нашия съгражданин и почетен жител на Видин Богомил Петров. Кметът също по този начин участва на оповестяването на тазгодишните носителки на купите Мис „ Дунав 2021 “, Минимис „ Дунав 2021 “ и Мис „ Чар-юли 2021 “.

Денят на Дунав се отбелязва на 29 юни – датата, на която е подписана Конвенцията за запазване на реката. Чрез него се цели да се насърчи опознаването на Дунав и нейните притоци и да се подчертае жизненоважната им роля за обезпечаване на вода, храна, отдих и занаят. Тази година празникът на една от най-големите водни системи в Европа мина под мотото „ Открий Дунав “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР