Провоохранителните органи в Япония имат намерние да арестуват и да

...
Провоохранителните органи в Япония имат намерние да арестуват и да
Коментари Харесай

Шефът на Nissan може да бъде арестуван в Япония

Провоохранителните органи в Япония имат намерние да арестуват и да разпитат ръководителя на Борда на шефовете на Nissan – Ка,лос Гон, който е обвинен във финансови нарушавания. По данни на следствието, шефът на алианса Renault-Nissan е показал неточна сума в декларацията за приходите си, а също по този начин е употребявал корпоративни средства на компанията Nissan за лични цели, оповестява японският вестник Asahi.
Става дума за сумата от 100 млн. йени (887 424 щатски долара), като Гон е оповестил, че няма да се крие и ще беседва с прокурорите. По инфопмации на малкия екран NHK, шефът на Renault-Nissan даже към този момент е бил разпитан, само че от прокуратурата в Токио отхвърлят да потвърдят това.
На собствен ред от управлението на Nissan в началото оповестиха само, че сега се прави финансова инспекция в компанията поради сумите, провокирали интереса на японската прокуратура. От другата огромна компания в алианса – Renault, отхвърлиха да разяснява случилото се
По-късно от Nissan обаче оповестиха, че приготвят документите за уволнението на Гон като началник на компанията. Заедно с него ще бъде освободен и един от членовете на Борда на шефовете – Грет Кели, които дава отговор за набирането на фрагментите.
Именно Гон е индивидът, който избави Nissan от фалит в края на предишния век. Роденият в Бразилия предприемач от ливански генезис стартира кариерата си в компанията Michelin, след което минава във френския производител Renault, който през 1999 година купи контролния пакет акции на Nissan. Благодарение на промените, направени от Гон, японската марка се стабилизира и оцеля.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР