Провокирани от неспоменаването в медиите на имена на фирми и

...
Провокирани от неспоменаването в медиите на имена на фирми и
Коментари Харесай

Бизнесът се оплака от медиите, че не признавали успехите му

Провокирани от неспоменаването в медиите на имена на компании и търговски марки от опасения за скрита реклама, бизнес организации и бизнесмени молиха по време на конгрес в София успехът да бъде изваден от анонимност.
" Проблемът, който се поражда от премълчаването на корпоративните триумфи, е многоизмерен – на обществото не се дава пълноценна информация, въпреки това се построява и утвърждава отрицателен облик на страната, а съществуващите благоприятни условия на български компании остават незабелязани ", посочи основният шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара и основател на акцията " Да извадим триумфа от анонимност! " доктор Митко Василев.
" Важно е да приказваме за триумфа на фирмите и поради позитивния образец за бъдещи вложители в България ", акцентира още той и изрази вяра за смяна в регулациите и реализиране на по-широка гласност на триумфите на българските предприятия и бизнесмени.
" Имаме знак от парламентарната комисия по просвета и медии, че следва реорганизация на медийния закон и че някои регулации могат да бъдат изменени ", заяви ръководителят на БСК и медиен бизнесмен Радосвет Радев. " Регулациите създадоха автоцензура ", сигнализира още Радев и описа по какъв начин събеседници в телевизионни изявленията обществено се извиняват, в случай че несъзнателно упоменат комерсиална марка. " Да върнем свободата на публицистите да отразяват триумфа ", настоя той.
С укор към медиите, ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев повдигна въпросите: " Защо положителните практики са анонимни, а проблемите – посочени поименно? " ; " Изобщо черногледството в България публична вяра ли е? " ; " Успехът въодушевяващ образец ли е или е мотив за злоба и пояснение, че е резултат на нагласени публичните поръчки? ".
Той е безапелационен, че България е надалеч над междинното ниво по дял на промишлеността в брутната добавена стойност. " Първите пера на износа ни са машиностроенето и автомобилостроенето и електротехниката и електрониката ", посочи Велев, а за публичните поръчки и обществените вложения посочи, че са от порядъка на 6 милиарда лева при 120 милиарда лева Брутният вътрешен продукт и при към 300 милиарда оборот от продажбите на фирмите, което е към 2% от Брутният вътрешен продукт.
" Но се изяснява всеки триумф с нагласени публични поръчки, което е засегнатост за голямото болшинство честни бизнесмени, които движат стопанската система напред ", възрази на медиите и публичното мнение той. " Не всички са маскари. Но в случай че слушаме новините излиза, че всички са маскари ", заключи с оскърбление Велев.
Какви са достиженията на бизнеса и кои са най-успешните български артикули, прочетете в Expert.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР