Провокирани от кадрите от мястото на тежката катастрофа от Гергьовден

...
Провокирани от кадрите от мястото на тежката катастрофа от Гергьовден
Коментари Харесай

Даряват знаци за опасно кръстовище в Добрич

 Провокирани от фрагментите от мястото на тежката злополука от Гергьовден в Добрич, в резултат на която умря 3-годишният Крис, специалисти на Европейския център за транспортни политики инспектираха кръстовището на улица " Христо Ботев " и бул. " Русия ".

Бе установено доста количество дефицити, застрашаващи директно пътната сигурност. А локалните хора описаха, че това не е първият случай на мястото, като измежду потърпевшите при разнообразни обстановки са били майка с дете, велосипедист и други

Експертите на ЕЦТП откриха, че пътните знаци са в окаяно положение - отсъства светлоотразителност, липсва двойният ръб, от едната страна на кръстовището няма знак за път с преимущество. Освен това светофарите са на повече от 30 години и са по този начин износени, че мъчно се виждат когато и да е на денонощието. Липсва маркировка върху платната, която не е възобновена след построяването на водния цикъл на града, а настилката е с голям брой недостатъци във връзка с целостта си.

По време на мирния митинг на 16 май на съдбовното кръстовище жители на Добрич приканиха за правдивост и припомниха, че съгласно очевидци, лидер на лек автомобил Ауди е минал на червен светофар и по тази причина е блъснал колата, в която са пътували майката, бащата, сестричката и 3-годишният Крис. Споделиха още, че недоумяват, че въпросният лидер даже не е бил арестуван, както и че е доста евентуално към този момент да е в Германия, което без подозрение е още един мотив да се замислим върху нормативните разпореждания.

С вярата, че се поставя началото на позитивна смяна, и че ще се предизвикат дейности от страна на институциите във връзка с пътната сигурност, ЕЦТП ще подари на община Добрич 8 чисто нови пътни знака, отговарящи на всички модерни условия. Идеята е те да бъдат сложени на съдбовното кръстовище. Знаем, че с това няма да върнем Крис, само че се надяваме, че в известна степен това ще понижи риска на мястото да има нови сходни трагични обстановки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР