Провокацията беше от страна на президента. Решихме, че гарантираме уважение

...
Провокацията беше от страна на президента. Решихме, че гарантираме уважение
Коментари Харесай

Борисов е бил инициатор на възстановяването на мира между институциите

Провокацията беше от страна на президента. Решихме, че подсигуряваме почитание сред институциите от наша страна, тъй като по този начин осъществяваме даденото ни доверие от жителите – рационалният разговор е в полза на България. Това съобщи пред БНР доктор Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ.

Тя разяснява изявлението на президента Румен Радев, че смъква доверието си от държавното управление. ГЕРБ заяви, че няма да предизвикват и поддържат процедура по импийчмънт на президента. От партията показаха, че не желаят да има война сред институциите и че страната се нуждае от обикновено работещи институции.

„ ГЕРБ е срещу празното политическо говорене, предложихме мир в полза на българските жители “, уточни Дариткова.

На въпрос дали министър председателят Бойко Борисов е подсказал стратегическия ход, Дариткова отговори:

„ Премиерът е част от Изпълнителната комисия, предлагането пристигна от него, обсъдихме го и го приехме. Имаше и други гласове в тази посока “.

„ Всеки митинг, който не е просто против ГЕРБ за предизвикателство на политическа рецесия, се приема като коректив на ръководството - образец е прословутата Наредба 18 “, уточни още ръководителят на ПГ на ГЕРБ. Тя приканва политиците да не спекулират със страховете на хората.

„ Добрите стопански индикатори ни демонстрират, че вървим в вярната посока. Ще се случат и останалите декларирани промени в редица браншове, които ще можем да отчетем в края на мандата “, безапелационна е Дариткова.

„ Ще се оправим с корупцията в размерите, в които се чака от сътрудниците ни и от българските жители “, съобщи още тя.

Тя разяснява и наложената възбрана от Съединени американски щати на арбитър Андон Миталов да влиза в страната поради корупция. „ България постоянно е водила рационална външна политика, само че изрично е насочена в евроатлантическа посока “, сподели Дариткова.

„ Наложените промени са след открити нарушавания и са в полза на жителите “, съобщи тя за признатите промени в Закона за хазарта, като акцентира, че той е признат по всички правила.

„ В петък нямаше възражения или изявления от никоя парламентарна група. Валери Симеонов беше пореден. Кога законът ще бъде оповестен в Държавен вестник зависи от одобряването му от президента “, уточни тя и съобщи, че не може да разяснява дали той ще наложи несъгласие.

Добрата вест за нея като лекар е, че грипът отстъпва от България, към този момент не сме наранени и от ковид. /БНР

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР