Провокация срещу България имаше и в град Битоля. Момент от

...
Провокация срещу България имаше и в град Битоля. Момент от
Коментари Харесай

Трикольорът ни пред паметника на Гоце Делчев в Скопие бе откъснат

Провокация против България имаше и в град Битоля.
Момент от полагането на венеца с българския трибагреник от името на външното ни министерство по време на церемонията на 4 февруари пред гроба на Гоце Делчев в църквата "Свети Спас " в Скопие.
 
Лентите с българския трибагреник на венците, положени от формалната ни делегация на гроба на Гоце Делчев в църквата "Св.Спас " в Скопие са били откъснати. Това е станало съвсем незабавно след заминаването на българската група на 4 февруари, а причинителите все още са незнайни.
Българското посолство в Скопие незабавно е реагирало с нота, в която се осъжда вандалския акт и се упорства за откриване и наказване на отговорните.
Външното министерство на Северна Македония реагира бързо и осъди случилото се. В мнение се показва, че вандалският акт е бил дело на футболни почитатели, които по "нецивилизован метод са свалили лентите от венците, положени от български публични лица по време на отдаването на респект пред гроба на Гоце Делчев ". Допълва се, че към този момент са подхванати стъпки, с цел да бъдат издирени виновниците.
Агенция БГНЕС заяви и за друга неприятна преживелица - тази заран е бил атакуван офисът на Културния осведомителния център "Иван Михайлов " в град Битоля, прочут и като Българският клуб.
Представителите на КИЦ "Иван Михалов " са подали сигнал до способените органи в полицията в Битоля. За случилото се са осведомени и дипломатите ни от българското консулство в града.
"Отново се постанова да попитаме дали става въпрос за елементарен вандалски акт или пък за нещо напълно друго ", пишат още от КИЦ "Иван Михайлов ".
Припомня се, че на 29 януари в центъра на Скопие бе счупено стъклото на автомобила на ръководителя на Сдружението за българо-македонско другарство Добре Митрев, при което е била открадната чанта с документи.
 

Счупеният прозорец на Културния осведомителния център "Иван Михайлов " в град Битоля.
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР