Провокация е най-мекият термин, който може да използваме. Еднакво скандален

...
Провокация е най-мекият термин, който може да използваме. Еднакво скандален
Коментари Харесай

Тръст Синя България: По-важно е не кой е собственик, а какво ще се случи оттук нататък

Провокация е най-мекият термин, който може да използваме. Еднакво абсурден е и самият метод, по който се разигра цялата сцена с разнасянето на акциите. " Левски " не заслужава сходно отношение. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ Даниел Стрезов, ръководител на Тръст " Синя България " - вторият максимален акционер на " Левски ".

Той разясни, че 10-те % от акциите, владеене на Тръста, са добити през 2015 година от тогавашното управление на футболния тим посредством договаряния с Тодор Батков.

В момента адвокати от най-тежкия ешелон водят разногласия кой действително е притежател. По-важно е не кой е притежател, а какво ще се случи оттук насетне. Ние към този момент казахме, че най-правилният вид е акциите да бъдат добити от клуба. Така всички забъркани в тази сапунена опера ше покажат, че не употребяват " Левски " за финансови и политически игри. Акциите би трябвало да бъдат джиросани на ПФК " Левски ", съобщи Стрезов.

Ако се стигне до подобен сюжет, идната стъпка ще е да се свика Общо заседание събрание на акционерите. Ние, като организация, претендираща за транспарантно ръководство, ще поемем ангажимент да представим платформа, на която решенията на това заседание да бъдат признати с най-широка поддръжка на правилото " един човек – един глас ", добави той.

Във втората ни среща с Васил Божков той ни сподели: " Ако ми лишават бизнеса, няма с какво да финансирам клуба. Мислете какво да вършиме ". Според мен смисълът на думите му беше почитателите да излязат на митинг. Доколкото ми е известно, не е имало самостоятелни диалози, уточни ръководителят на Тръст " Синя България ".

На срещата в Министерски съвет преди няколко седмици постигнахме единодушие с премиера, спортния и финансовия министър, че моделът, по който се ръководят футболните клубове е привършен – така наречен модел " бащица ", при който цялото ръководство е в един човек. Това е властнически модел на ръководство при който няма наказания за погрешно взети и изпълнени решения. Оттук нататък верният модел на " Левски " е подобен, при който собствеността и ръководството би трябвало да бъдат разграничени, означи той.

Стрезов сподели, че от през вчерашния ден не се е чувал с изпълнителния шеф на " Левски " Павел Колев. Но от това, което чух като негови изказвания и изказванията на Красен Кралев - те споделиха мнението акциите да бъдат върнати в клуба, освен физически, добави той.

Попитан допустимо ли е " Левски " да банкрутира, Даниел Стрезов съобщи: " Всичко е допустимо, въпросът е какъв брой е евентуално. В момента е много евентуално ".

Не е належащо да се откри един човек, който да откри реки от злато. При ръководството на Васил Божков се изливаха много пари, считаме, че се работеше вярно, само че по една или друга причина той изпита усложнение в бизнеса си, което с е отрази на тима. Ако има по-голям брой притежатели или работодатели, тази заплаха ще бъде отстранена. Това е посоката, в която би трябвало да се върви, акцентира ръководителят на Тръст " Синя България ".

Убеден съм, че голям брой от рекламодатели ще имат голям интерес да спонсорират клуба, против което ще получат разпространение на тяхната марка, съобщи той.

Доколкото ми е известно, няма някой, който да се е декларирал като претендент за притежател, с изключение на Константин Папазов. Ако акциите бъдат върнати в клуба, това ще бъде доста добър инструмент за привличане на нови спонсори против част от собствеността, разяснява Даниел Стрезов.

В момента ориста на клуба за следващ път е в ръцете на последователите. Всеки един може да помогне на клуба, като закупи продукти и по този метод помогне за спасяването на клуба. Това е нещото, което всеки един може да направи, до момента в който акциите не дойдат при нас. Тогава отговорността и юридически ще е на почитателите, сподели още Стрезов.

Попитан може ли да се стигне до митинги на почитателите той съобщи: " Въпросът е да не се стига до тази обстановка и това зависи от всеки един от нас ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР