Провокативен и талантлив, Иво Димчев отново е сред звездите на

...
Провокативен и талантлив, Иво Димчев отново е сред звездите на
Коментари Харесай

Провокативният Иво Димчев е сред звездите на танцов фестивал във Виена

Провокативен и надарен, Иво Димчев още веднъж е измежду звездите на 40-ия интернационален танцов фестивал " ИмПулсТанц ", който ще се организира от 6 юли до 6 август 2023 година във Виена, оповестиха от Бюрото за интернационалните връзки на Община Виена

Българският актьор е освен хореограф и режисьор на повече от 40 театрални постановки през последните 20 години, само че и създател на към 100 песни, които извършва. Той е артист, танцьор, пърформър, актьор, който се занимава със модерни форми на танц като хореограф и реализатор. 

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Ivo Dimchev (@ivo_dimchev)

 

Представленията му са в граничните пространства сред театъра, пърформанса, актуалния танц и физическата апаратура. Затова не е изненадващо, че той най-сетне е решил да събере всичко това в  120-минутен театър, който ще бъде показан в границите на фестивала на 28 и 30 юли във виенския Академитеатър. Най-смелите измежду публиката ще имат неповторимата опция да се включат в представлението с танц, целувка или любовна сцена и дори да получат премия от 40, 60 или 200 $.  

На 4 август във виенския Музей за съвременно изкуство " Мумок " той  ще показа своя известен концертен формат " Селфи концерт " с присъединяване на публиката.  

Иво Димчев е един от най-успешните българи зад граница, който по време на пандемията изнасяше концерти по домовете на хората, а когато избухна войната в Украйна, пя в бежански лагери на границата с Полша, с цел да повдигне духа на бежанците там.  

 

Ivo Dimchev a Przemysl
Posted by Soutien aux civils Ukrainiens -infos, live, Evénement, Expédition on Tuesday, 3 May 2022
 

 За него са писали най-големите международни медии – " Файненшъл таймс “, " Ню Йоркър “ и " Би Би Си ", които го назовават " културен феномен " и " извънземен ", съпоставят го с починалия артист Робин Уилямс. New York Times пишат няколко публикации за него, назовава го извънземен и го ...Режисьорът на паметния сериал " Туин пийкс “ Дейвид Линч назовава Димчев " човек с огромно наличие и необикновен глас ".  

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Ivo Dimchev (@ivo_dimchev)

 

Основан през 1984 година, Международният танцов фестивал „ ИмПулсТанц “ се трансформира в най-големия фестивал за актуален танц и пърформанс. Всяко лято той показва разнообразна стратегия с представления, работилници, проучвателен планове и музикални осъществявания. Тази година в програмата са включени 68 продукции на 56 актьори и танцови компании на 21 разнообразни места в града. Сред тях са 10 международни министър председатели, 39 австрийски и девет пиеси от цикъла " Млади хореографи ".

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Ivo Dimchev (@ivo_dimchev)

 

*

 

 

 

Don’t miss the European tour of KING by Shaun Parker dance company! Im so proud to have composed the music and to...
Posted by Ivo Dimchev- Music on Sunday, 11 June 2023
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР