Проверяват записите от охранителните камери на училището в Пловдив, където

...
Проверяват записите от охранителните камери на училището в Пловдив, където
Коментари Харесай

След агресията в училище в Пловдив: Учители искат по-сериозни мерки

Проверяват записите от охранителните камери на учебното заведение в Пловдив, където ядосан татко влезе да се саморазправя със седмокласник. Прокуратурата обяснява случая, а учителите пишат отворено писмо с искане за по-сериозни ограничения.

И тази заран екип от психолози работи с учениците в главно учебно заведение „ Княз Александър Първи ".
Анета Вълева, шеф на ОУ „ Княз Александър Първи ": Децата по този начин са очевидно спокойни. По тяхна преценка през днешния ден да не преекспонират нещата. Разбрали сме, че при потребност още веднъж ще дойдат.
Преподавателката по химия, станала очевидец на експанзията и заканите за ликвидиране, е в болнични. Разследващите събират информация от охранителните камери.
Димитър Ставрев, старши контрольор в РУО - Пловдив: Ще бъде проследен пътя на родителя, дейностите на всички служебни лица, които са ангажирани. Ще разгледаме и всички условия довели до пораждане на този случай.
Родителите на заплашваното в час момче са изпратили сигнал до просветителните институции, недоволство има и от бащата, потърсил разпра.
Димитър Ставрев, старши контрольор в РУО - Пловдив: От него също имаме подадена тъжба за принуждение по отношение на неговите деца, разговаряхме с него - осъзнава постъпката си, извинява се безпределно и съжалява.
Специалисти към този момент работят по създаване на интегрирана система, която да синхронизира дежурствата на учителите с защитата, тъй че никой да не може безотговорно да влезе в учебната постройка.
Анета Вълева, шеф на ОУ „ Княз Александър Първи ": Училището, което е храм на духовността, се трансформира в обект на посягане. Кой ще отбрани и учебното заведение като институция, и нас като учители?
В понеделник се чака прокуратурата да повдигне обвиняване на нападателния родител за безчинство. А инспекцията от районното ръководство по образованието ще продължи до 8 февруари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР