Проверяват качеството на тока, който стига до потребителите в квартал

...
Проверяват качеството на тока, който стига до потребителите в квартал
Коментари Харесай

Провериха качеството на тока в Нови Искър

Проверяват качеството на тока, който стига до потребителите в квартал " Славовци " на град Нови Искър , оповестиха от Министерството на енергетиката.

Проверката е ден след срещата в министерството на енергетиката на кметове от Искърското дефиле и зам.-министър Красимир Първанов. Тя бе свикана след опасност на локални поданици, че ще излязат на митинг поради честото прекъсване на тока.

Освен честото спиране на тока хората се оплакват и от намаление на напрежението на електрическата енергия след 17 часа . В инспекцията участваха и представители на локалния снабдител - електроразпределителното сдружение за Югозападна България " ЧЕЗ Разпределение България " АД.

По време на инспекцията беше подложен регистратор на един от основните трафопостове в района , който ще мери напрежението на подаваната електрическа енергия за интервал от седем денонощия. Устройството прави запис на всеки 15 секунди.

Според сведения на локалните поданици част от трафопостовете стоят отключени и са обект на обири. По време на инспекцията бе открита кражба на масло от трансформатор " Липите ", чиито предпазители поради това са изгорели и сменени. Впоследствие е заменен и целият трансформатор.

Част от спиранията на електрозахранването в района се дължи и на неприятни метеорологични условия - мощен вятър. Според обяснението на енергийното ведомство в навечерието на Коледа мощният вятър е провокирал рухване на топола отвън сервитутната зона, в резултат на което е разкъсан електропровод. Електроподаването е било възобновено по различен маршрут.

Проверката в региона на екипа на Министерството на енергетиката продължава и на следващия ден, 11 януари 2019 г .

За да избегнат рухването на дървета върху електропроводите на заболели дървета, от МЕ ще търсят съдействието на Агенцията по горите за маркиране и изсичане на заболели дървета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР