Проверяват Гранична полиция заради непроверени пътници на летище София Вътрешна

...
Проверяват Гранична полиция заради непроверени пътници на летище София Вътрешна
Коментари Харесай

Проверяват Гранична полиция заради пропуски на летище София

Проверяват Гранична полиция поради непроверени пасажери на летище София Вътрешна инспекция е назначена в Гранична полиция поради аероплан с пасажери от Париж , които влезнали у нас без да им бъде осъществен граничен надзор . Самолетът се е приземил на 20 март и на нито един от 40-те пасажери не е осъществена гранична инспекция. 

" Това е повече от притеснително. Ако се наложи, ще има оставки . Един да мине по този начин е рисково, а представете си да са повече хора ", съобщи вътрешният министър Валентин Радев в Благоевград. Той напомни, че това не е първият пропуск на Гранична полиция на летище София.

„ Преди това имаше различен случай, има инспекция там, аз персонално ще ревизира дали всички бяха осъдени по веригата . Тогава не ставаше дума за пасажерите на аероплан, а единствено за един жител. Недопустимо е целият аероплан да не е бил тестван ", акцентира той.
 
 БГНЕС

Радев увери, че мъчно се освобождава от фрагменти, тъй като мъчно се намират качествени хора . Но в случай че някой е пристъпил закона, неотложно се освобождава, безапелационен беше той. " Обяснявам си последният случай с пропуски в работата на Гранична полиция. Трябва да бъдем доста деликатни , всички извън ни хвалят, че пазим границата, това е най-добре защитаваната сухопътна граница на Европейски Съюз . И на този декор се случва нещо сходно ”, сподели още министър Радев. 

Той организира среща в Благоевград с над 120 кметове и кметски наместници от Пиринско, с цел да набележат дружно ограничения за понижаване на битовата престъпност .

Министърът акцентира, че управниците са дали положителни хрумвания, само че измежду тях имало и много екзотични, като да вземем за пример управниците на дребните обитаеми места да могат да носят оръжие, с цел да се борят с нарушителите. " Няма по какъв начин кметовете да бъдат локални шерифи ", безапелационен бе вътрешният министър.
 
 БГНЕС

„ Общото усещане е, че има служители на реда, обикалят обитаемоте места, кметовете ги познават. На доста места желаят униформените да бъдат увеличени, само че няма по какъв начин да стане. Но професионалното управление може да прави вътрешна метаморфоза и да мести чиновниците тук-там, където има повишен незаконен контингент ", даде образец Валентин Радев.

По думите му видеонаблюдението ще усъвършенства работата на служителите на реда , а Министерство на вътрешните работи има опция да подкрепи финансово общините да инсталират видеокамери. Кметовете питаха и за коли с нараснала проходимост . „ Ще създадем каквото можем в границите на бюджета, който имаме, само че в тази посока се работи. В сряда получаваме нови коли, които ще отидат в Гранична полиция ", сподели Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР