Проверяват два от най-рисковите складове за в чирпанското село Яворово.

...
Проверяват два от най-рисковите складове за в чирпанското село Яворово.
Коментари Харесай

Министър и прокурор провериха два от най-опасните складове на пестициди

Проверяват два от най-рисковите хранилища за в чирпанското село Яворово. Там са екоминистърът и зам.-главния прокурор Десислава Пиронева. Проверката е по предписание на Върховна административна прокуратура за нелегално предпазване.
" Намерихме две места, на които с заровени боклуци, където няма покрив, тече дъжда по тях и те отиват в почвата. Това бяха и терзанията на Върховна административна прокуратура, която ни разпореди да издирим всички места в България и да преценим най-опасните в какви периоди бихме могли да ги почистим. Тука единствено ще се събират, опаковат и транспортират. В България няма да се изгарят, не ни е позволено да изгаряме. Нямаме такива планове, няма никой да бъде тровен по какъвто и да било метод. ", сподели Емил Димитров - министър на околната среда и водите, представен от Българска национална телевизия.
 100 тона загробени пестициди открити в някогашни ТКЗС-та 100 тона загробени пестициди открити в някогашни ТКЗС-та
100 тона пестициди, огромна част от тях загробени, са открити при инспекции за погрешно съхранявани препарати за растителна отбрана (ПРЗ...
Преди седмици той разгласи, че Министерство на околната среда и водите стартира проучване и неутрализиране на най-опасните обекти.
(ВИДЕО)
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР