Проверяващите екипи на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация ще бъдат оборудвани

...
Проверяващите екипи на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация ще бъдат оборудвани
Коментари Харесай

Колите на агенция "Автомобилна администрация" ще са оборудвани с принтери

Проверяващите екипи на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " ще бъдат оборудвани с таблети, мобилни ПОС терминали и принтери. Това съобщи изпълнителният шеф на организацията Бойко Рановски по време на представянето на план за нови електронни услуги, автоматизиране на обмяната на данни с Министерство на вътрешните работи и подобряването на системата за надзор.

" Всичките 80 екипа на организацията ще реализират надзор посредством нова профилирана система. Тя разрешава в действително време да се ревизира наличната информация за транспортните средства, водачите и превозвачите. При констатиране на нередности издаденият акт незабавно се вписва в системата и се принтира, като непознатите жители ще имат опция посредством ПОС терминал да заплатят на място санкцията ", съобщи Бойко Рановски, представен от пресцентъра на организацията. Той разясни, че системата на инцидентен принцип автоматизирано ще разпределя дилемите на проверяващите екипи, според техните пълномощия, като ръководителите ще имат опция да наблюдават работата им по-ефективно. По думите му това ще понижи времето за осъществяване на инспекциите, ще усъвършенства контролната активност и ще ограничи корупционните фактори.

Заместник изпълнителният шеф на ИА " Автомобилна администрация " Дамян Войновски показа новите 7 електронни административни услуги, които ще бъдат осъществени в границите на плана. " След по-малко от една година жителите и компаниите ще имат опция да подават електронно, посредством модерно приложение, заявки за изпити за водачи на МПС и на таксиметрови автомобили; за транспорт на рискови товари; за преиздаване, замяна или издаване на препис на карта за цифрови тахографи, както и за карта за подготовка на лидера. Новите електронни услуги ще понижат доста времето за обработка и приемане на декларираните документи ", разгласи Дамян Войновски. Той добави, че планът планува да бъдат свързани общо 12 регистъра и база данни. " Автоматично по електронен път ще бъдат обменяни разнообразни данни с Министерство на вътрешните работи, които досега се предоставяха на книжен притежател, като да вземем за пример протоколите от изпитите на водачите. Това ще докара до прекъсване на злоупотребите при техническите прегледи и повишение на контрола при изпитите на претендентите за водачи ", уточни Дамян Войновски.

Проектът " Надграждане на поддържаните от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " регистри за периодически прегледи за техническата редовност на ППС и образованието и изпитите за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС. Изграждане на нов модел на контролната активност, учреден на оценка на риска " се съфинансира от Европейския обществен фонд, посредством Оперативна стратегия " Добро ръководство ".

Стойността на плана е 990 553 лв., като срокът за осъществяване е до 31 октомври 2020 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР