Проверяването на футболисти чрез детектор на лъжата може да има

...
Проверяването на футболисти чрез детектор на лъжата може да има
Коментари Харесай

Асоциацията на футболистите: Детекторът на лъжата има по-скоро отрицателен ефект

Проверяването на футболисти посредством детектор на лъжата може да има негативен резултат. Това съобщи президентът на Асоциацията на българските футболисти (АБФ) Дончо Донев пред " Дневник ".

По думите му досега в организацията, стремяща се да пази правата и ползите на играчите, не са получени сигнали или апели за подпомагане от страна на състезатели.

След абсурда с отстраняването на футболисти на " Черно море " преди решителния финален кръг на предишния сезон в Първа лига преди седмица се стигна до нов случай на приложимост на полиграф. Играчи на " Ботев " (Пловдив) са минавали през детектор на лъжата.

Звездата на " канарчетата " Тодор Неделев реагира доста остро пред медиите и дефинира решението на управлението за насмешка. Преди три месеца неговият подгласник при награждаването на " Футболист на футболистите " от АБФ - Георги Илиев, също изрази възмущението си.

" Горе-долу съм осведомен със случаите. За мен това не е редно и не виждам смисъл да се прави ", сподели Донев пред " Дневник ".

 Тодор Неделев дефинира като
Тодор Неделев дефинира като " насмешка " решението на управлението на клуба

" Ние като организация по-скоро няма по какъв начин да се намесим. Това е непринуден акт сред клуба и футболистите. Все едно да решат да заведат футболистите на кино. Могат да се съгласят, могат и да откажат. Но в случай че нямат доверие между тях, сходен ход би имал по-скоро негативен резултат ", сподели Донев.

В управлението на асоциацията, която от 11 години е член на международния синдикат на футболистите (FIFPro), са обсъждали тематиката, само че не считат, че би трябвало да се намесват.

Спортният шеф на " Ботев " (Пловдив) Адалберт Зафиров съобщи пред " Тема спорт ", че дейностите на клуба не са свързани със подозрения в личните футболисти. " Играчите може да се усещат наранени, само че това си е решение на компаниите на Самуилов (собственика на клуба Георги Самуилов). Той по този начин действа там. "

" Аз минах на детектора от първите. Треньорите на първия тим не са минали. Всички от администрацията и ръководството минахме. Нещо ново е и по тази причина на играчите им се коства, че е нещо кой знае какво ", добави той.

Треньорът на " Ботев " Желко Петрович уточни след загубата от ЦСКА (0:1), че не е минавал през детектор на лъжата. Той посочи, че е " честен " човек и че не би приел да се подлага на проучването.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР