Проверяваме незаконно придобито имущество от фамилия Баневи. За резултатите от

...
Проверяваме незаконно придобито имущество от фамилия Баневи. За резултатите от
Коментари Харесай

Председателят на КПКОНПИ с горещи новини за делото срещу Баневи

Проверяваме нелегално добито имущество от фамилия Баневи. За резултатите от инспекцията обаче още е рано. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Той разяснява и законовите промени, съгласно които нелегално добито имущество може да бъде иззето и при прекъснато наказателно дело. Според измененията периодите за конфискация, планувани в закона, ще отпаднат.

Промените в закона се вършат, тъй като има доста случаи, при които откриваме, че едно имущество е добито нелегално, само че влиза в действие оправдателна присъда, уточни Георгиев.

Върховният касационен съд споделя нещо доста просто, само че неуместно – че прекратеното наказателно произвеждане е безспорна спънка за предявяване на иск. Но българското законодателство споделя, че няма спънка за предявяване на иск при преустановяване на каузи, съобщи ръководителят на КПКОНПИ.

По думите му ръководителят на ВКС Лозан Панов е председателствал колегията, която е взела това решение.

Дотук сме открили 20 сходни каузи за 22 млн. лв.. Сред тях са делата срещу Христо Бисеров и кмета на Несебър, посочи Георгиев.

Той изясни, че против финансовия министър Владислав Горанов са в ход две инспекции. Едната - за корупционно закононарушение, ни е предоставена от прокуратурата и до ден-два ще изпратим резултатите. Има и успоредна инспекция дали има спор на ползи. До три месеца Комисията ще излезе с решение има или няма спор на ползи, съобщи още Пламен Георгиев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР